Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Witajcie. Kupiłem ostatnio domenę w OVH, a hosting w ViPower. Dodaję domenę w panelu na vipower, zmieniam DNSy w panelu OVH. Po kilkunastu minutach jest ok. Ale tak po godzinie domena znowu jest pod darmowy serwer na OVH Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 domena? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 domena? eee? No po prostu, przez jakąś godzinę pokazuje się strona z vipower a potem znów z OVH. W panelu DNSy cały czas te same widzę (ns1.vipower.pl, ns2.vipower.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Witam Serdecznie, Nie wiem dlaczego pierwszym krokiem rozwiązania tego problemu jest napisanie nowego tematu na forum, a nie natomiast do nas zgłosić ten 'błąd' lub też do OVH w celu wyjaśnienia całej tej sytuacji. Także zapraszam do kontaktu z nami... my naprawdę nie gryziemy Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 eee?Z jaką domeną jest problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Witajcie.Kupiłem ostatnio domenę w OVH, a hosting w ViPower. Dodaję domenę w panelu na vipower, zmieniam DNSy w panelu OVH. Po kilkunastu minutach jest ok. Ale tak po godzinie domena znowu jest pod darmowy serwer na OVH Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? Czas propagacji NS-ów, jeżeli po 72h nadal będzie źle to możesz się martwić, bo aktualne zachowanie jest normalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Witajcie.Kupiłem ostatnio domenę w OVH, a hosting w ViPower. Dodaję domenę w panelu na vipower, zmieniam DNSy w panelu OVH. Po kilkunastu minutach jest ok. Ale tak po godzinie domena znowu jest pod darmowy serwer na OVH Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? U mnie tak było przez kilkanaście dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 U mnie tak było przez kilkanaście dni. Dzięki za pocieszenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Czas propagacji NS-ów, jeżeli po 72h nadal będzie źle to możesz się martwić, bo aktualne zachowanie jest normalne.Naprzemienne występowanie starych i nowych wpisów wcale nie jest normalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Dzięki za pocieszenie Ciesz się że kilkanaście <a raczej miej nadzieję>, bo kiedyś jak zmieniałem to ludziom z tpnetu ponad 2 miesiące się zmieniało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Naprzemienne występowanie starych i nowych wpisów wcale nie jest normalne. Też mi się tak wydaję ale z doświadczenia własnego kilka razy to zaobserwowałem jak zmieniałem DNS-y moich domen. Dawałem host i raz były stare dane raz nowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Dawałem host i raz były stare dane raz nowe.To znaczy, że któryś z autorytatywnych serwerów nie posiadał jeszcze aktualnej strefy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Dodaję domenę w panelu na vipower, zmieniam DNSy w panelu OVH. Po kilkunastu minutach jest ok. Ale tak po godzinie domena znowu jest pod darmowy serwer na OVH Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? Korzystaj np. z OpenDNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Korzystaj np. z OpenDNS.To absolutnie w żaden sposób nie rozwiązuje problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 To absolutnie w żaden sposób nie rozwiązuje problemu. Nie jestem taki pewien. Jeśli na OpenDNSach również będą przeskakiwać dnsy to wtedy coś jest nie tak. Z moim providerem netu i jego cachowaniem dnsów również miałem spory problem, stąd moja rada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2009 Nie jestem taki pewien. Jeśli na OpenDNSach również będą przeskakiwać dnsy to wtedy coś jest nie tak. Z moim providerem netu i jego cachowaniem dnsów również miałem spory problem, stąd moja rada. Jasne, z punktu widzenia użytkownika kończowego korzystającego z OpenDNS wszystko będzie OK, jednak problem (jeżeli takowy istnieje) nadal pozostanie, a nie możesz wymusić na wszystkich, aby korzystali z poprawnie działających resolverów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2009 Wydaje się, że już się uspokoiło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach