Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2004 Czesc, może ktoś z Was będzie mógł mi doradzić Otoz otwieram niedlugo stock ze zdjeciami dla webdesignerow. I zeby uniknac dodawania do niego nieswoich zdjec, pisania bezsensownych newsow itp chce zabezpieczyc sie podawaniem danych osobowych. Wiadomo - sporo bedzie oszukiwac - zdziwia sie banami :-) I teraz tak. Wchodzimy w zakladke REJESTRACJA. Okienka typu: imię, nazwisko, pelen adres, adres e-mail itp. I na końcu musze zawrzec informacje o gromadzeniu danych. Czy taki text będzie dobry: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu rejestracyjnym serwisu Pff.pl w celu zabezpieczenie serwisu przed nielegalną treścią i łamaniem praw autorskich (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych, Dz. Ustaw nr 133 poz. 883) Prosze o komentarze, wasze propozycje textu. Ece - licze na Ciebie PS. Który cfaniaczek edytuje moje posty? Ja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2004 Mysle ze formulka powinna sie odnosic tylko do Dz. ustaw, przetwarzania danych osobowych etc oraz dosylac do "warunkow uzytkowania" czy czegos podobnego. Warunki uzytkowania / polityka prywatnosci, powinny zawierac szczegolowe informacja na temat celow zbierania danych osobowych, zabezpieczen przed naduzyciami etc. 1. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu rejestracyjnym serwisu Pff.pl (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych, Dz. Ustaw nr 133 poz. 883) ** 2. Zgadzam sie sie na warunki uzytkownia serwisu pff.pl blablabla. ** dane osobowe sa zbierane w celu blabla tak chyba jest bardziej przejrzyste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2004 Dobra wizja! Znaczy beda dwa okienka do odhaczenia. 1) akceptacja regulaminu 2) zgoda na przetwarzanie A w regulaminie opisze dlaczego zbierane są dane osobowe Wysłany Wto 06 Lip, 2004: 1. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu rejestracyjnym serwisu Pff.pl (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych, Dz. Ustaw nr 133 poz. 883) * 2. Zapoznałem się z regulaminem serwisu Pff.pl i akceptuję go w całości. * - Patrz punkt 3 rozdz. II Regulamin: www.pff.pl/regulamin.html PS. Nie martw sie, regulamin troche odbiega szata gfx od reszty strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2004 Formulka o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych musi byc. Propozycja kufla jest chyba najlepsza, jednak jak znajde chwilke, to przeczytam ta ustawe i Tobie tez proponuje sie zapoznac chociaz mniej wiecej z jej trescia. Jak przetwarzasz czyjesc dane osobowe zgodnie z jakas ustawa, to chociaz wiedz co w niej jest napisane :-) Ogolnie proponuje podpatrzec jak to jest rozwiazane w innych serwisach. Jak znajde cos ciekawego w ustawie, to napisze. Wysłany Sro 07 Lip, 2004: Poczytalem troche te ustawe i proponuje zapoznac sie glownie z artykulami od 24 wzwyz. Ogolnie musi byc podany cel przetwarzania tych danych, w przypadku osoby prywatnej dane administratora (na poczatku ustawy wyjasnione jest kto to jest administrator) oraz pare drobiazgow jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2004 A moglbys mi zaproponowac Twoja wizje formulki jaka powinienem zawrzec na stronie. I tam gdzie dane admina strony to napisz przykladowe dane... pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach