camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Witam! Szukam dobrej oferty serwerów dedykowanych. Mam dostęp do naszego bydgoskiego bydmana (100Mbit), jednakże pingi nie są zbyt rewelacyjne(gry). Z tego powodu szukam dodatkowego zewnętrznego serwera najlepiej na węźle atmana. Chciałbym się dowiedzieć ile mogę maksymalnie odpalić serwerów np. CS16 na maszynie zbliżonej do Quad Core 2,5GHz 2-4GB RAM, ile żarłyby transferu oraz czy nadaje się ona wtedy również na udostępnienie innych usług - www. Na chwilę obecną mam 4 serwery CSa (lacznie slotow: 90), Q3 (lacznie slotow: 70), kanał TS i Ventrilo na maszynie P4 3,2GHz 1GBRAM (dokładam 3), obciążenie niewielkie bo niewielu graczy. Jednak chciałbym pójść dalej i dołożyć lepszą maszynę dla bardziej wymagających graczy. Dlatego szukam dostawcy. Ważne dla mnie by opłata instalacyjna nie była zbyt wygórowana, bo jak się nie sprawdzi to trzeba będzie zmienić. Abonament miesięczny powiedzmy 400zł. Dużo transferu, niskie pingi. Na koniec dodam, że to nie żaden krzak, nie pobieram opłat za usługi, a jeżeli zacznę, to mam działalność i na wszystko będą rachunki. Wiem jestem wymagający Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 na maszynie zbliżonej do Quad Core 2,5GHz 2-4GB RAM, ile żarłyby transferu oraz czy nadaje się ona wtedy również na udostępnienie innych usług - www. Dorzuć jeszcze 4 ramu żeby było 8 GB i możesz około 400 slotów bez oversellingu na tym zmieścić i bez lagów i ładnie chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Burth 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 ale dodatkowa sprawa to czy chcesz mieć TR100 na tych serwerach, bo TR100 bardzo obciązą maszyne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Na tej co teraz mam jest ticrate 100 i jakoś żyje A na innych serwerach na ile mają ustawione? I czy polecacie jakieś firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 No cóż mogę za 499 pln zaoferować Procesor AMD Phenom X4 Pamięć 8 GB RAM DDR2 Dyski 2 x 320 GB SATA II Transfer 1500 GB wiem że to powyżej 400 pln ale cóż. Na dniach będziemy mieli wtyk do AC-X co pozwoli obniżyć całkowicie pingi z ATM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Witam Cena serwera- 368 zł netto Instalacja 299 zł Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 Ram: 8GB Dysk: Dysk 250 GB Łącze: 1 Mbits / uplink 100 mbits Polska-Kraków: dmTEC APC PDU (zdalny restart z panelu zasilania) Statystyki ruchu łącza (dostepne z panelu) DirectAdmin - gratis Pozdrawiam Damian Miodek Active-Hosting.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Łącze: 1 Mbits / uplink 100 mbits Faktycznie da mu to dużo ... Bardzo cenię twoje podejście do tematu, kontakt jest z tobą rewelacyjny - wymiana PW/email, ale chyba nie wystarczy mu to na rozwinięcie swoich serwerów CS ps. Kisiek AC-X - wreszcie coś dla mnie(bezpośredni wtyk dostawcy internetu ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 www.efuturo.pl - napisz zapytanie do usera Sebak na forum, a otrzymasz świetną ofertę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Warsik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 od kiedy efutro pozwala na serwery gier ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Faktycznie da mu to dużo ... Bardzo cenię twoje podejście do tematu, kontakt jest z tobą rewelacyjny - wymiana PW/email, ale chyba nie wystarczy mu to na rozwinięcie swoich serwerów CS ps. Kisiek AC-X - wreszcie coś dla mnie(bezpośredni wtyk dostawcy internetu ) Zawsze można dokupić łącze a na tym postawi kilka CS'ów po kilkanaście slotów bez problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 a na tym postawi kilka CS'ów po kilkanaście slotów bez problemu. Jakbys nie wiedzial - serwer z 16 graczami ciagnie minimum pol megabita... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 To cammikaze potrzebuje miin 4 megabity co w ofercie active wychodzi 2x budżet Zatem zapraszam do livenetu. Maszyna ISP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 active-hosting i livenet odpadają za pingi Ale i tak znajdę dobrą ofertę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tenior 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Ja także skorzystam z okazji, ktoś miał styczność z serwerem OVH.pl link /edit chodzi mi czy ktoś miał styczność i jak można o pw bym prosił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Gdzie ty tu z OVH wyjeżdzasz gdzie ping ma być najniższy .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 To ja tu jestem świeży a już zdanie o ovh znam. Wystarczy poszperać w starszych postach, poczytać o lokalizacji serwerów ovh i będziesz wiedział dlaczego lipa. I pinguj sobie każdego potencjalnego sprzedawcę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 juvenito a dlaczego nie polecasz hitme.net.pl ze swojego podpisu?:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juventinio 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 webh.pl etop.pl nephax.com nic innego w pl z dobrymi pingami nie znajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Hmm, a jakbym się zdecydował na usługę kolokacji i własną maszynę chciał gdzieś podłączyć, to jakieś ciekawe oferty znacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juventinio 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 nie stac CIe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Kolokacja min 600 pln cię skasuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Dorzuć jeszcze 4 ramu żeby było 8 GB i możesz około 400 slotów bez oversellingu na tym zmieścić i bez lagów i ładnie chodziło Chyba pustych slotów.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 nie stac CIe. Tu powinienem się obrazić, bo to, że napisałem budżet 400zł/m-c nie oznacza, że jak dojdę do wniosku, iż innej możliwości nie ma, to go nie zwiększę. Po prostu badam rynek i szukam dobrej oferty. A jak to jest w takich firmach, mogę np. korzystać z serwera powiedzmy jakiegoś medium, a potem jak będzie mało przenieść się na coś silniejszego? Jak tak, ile mnie to kosztować będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 sorry że to tak zabrzmiało ale no coż myślałem że 400 to ostateczny limit bez możliwość zwiększenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camikazee 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2009 Czyli już wiemy, że cena moja jest zaniżona. W takim razie zwiększamy budżet 600-800zł. Za taką cenę mogę już wymagać? I co z możliwościami przejścia ze słabszej maszyny na mocniejszą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach