Art_ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 witam. poszukuję dobrych statystyk stron internetowych niestety pakiety na stat.pl są strasznie drogie i ogólnie średnio mi się podobają... wymogiem jest jest spory limit odsłon oraz co najważniejsze możliwość definiowania "celów" / "stref" jak zwał tak zwał .. ( abym mógł mieć dane z różnych miejsc serwisu np. forum - 100 uu, bash - 200 uu itp ) znacie może jakiś dobry skrypt / system ? ( może być zagraniczny, płatny, może być też jak napisałem skrypt do samodzielnej instalacji ) google analitics i stat.pl odpadają w przedbiegach ze względu na małą ilość celów/stref lub nijaki moim zdaniem stosunek cena/możliwości znalazłem statystyki xannstat.com ( kosztują ok 50 pln ) ale demo jakoś do mnie nie przemawia , może ktoś używa i mógłby powiedzieć coś wiecej ? pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2009 Osobiście xannstat używam do innych trochę celów ale są to statystyki bardzo proste. Ich zadaniem jest pokazać podstawowe dane + skąd pochodzi ruch + pozycjonowanie szerokie (long tail) no i cele. Niestety z celów nigdy nie korzystałem więc nie umiem powiedzieć czy jest sens. Mam je na przykład zainstalowane na webhostingtalk.pl - jeśli coś mogę udostępnić do testów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2009 google analitics i stat.pl odpadają w przedbiegach ze względu na małą ilość celów/stref lub nijaki moim zdaniem stosunek cena/możliwości WOW GA ma wg Ciebie mało możliwości? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2009 WOW GA ma wg Ciebie mało możliwości? wink.gif oj czepiasz się słów, ma małe mozliwości pod względem konfiguracji celów ... ( z tego co pamietam 5? ) poza tym moim zdaniem strasznie nieintuicyjną nawigacje/konfiguracje Bartku mógłbyś udostępnić xannstat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vetinari 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2009 Urchin 6 (http://www.google.com/urchin/index.html) - koszt 3k$. Ps. Ja ostatnio też szukam rozsądnej alternatywy dla stat.pl (po tym jak zaczęli serwować reklamy na darmowych kontach). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Urchin = GA jako skrypt kliencki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vetinari 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Urchin = GA jako skrypt kliencki ? Tak, Urchin to skrypt instalowany po stronie klienta. Przeznaczony dla zastosowań stricte biznesowych. Funkcjonalność niemal identyczna z GA, bez limitów jak w przypadku GA (chociażby limitu do 5mln odsłon/mc). Dodatkowo masz pewność, że Google nie wykorzysta danych zebranych przy pomocy Urchin'a do własnych celów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Urchin = GA jako skrypt kliencki ?Troszkę więcej, ale generalnie bardzo podobne rozwiązania. klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2009 Co do innych skryptów to http://pmetrics.performancing.com/#theotherguys Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 Korzysta ktoś z Was z piwika ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 Darmowe pakiety na stat.pl są złe ? Swego czasu korzystałem i byłem zadowolony. Wydaje mi się że posiadają sporą ilość funkcji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 Prawdę powiedziawszy wolałbym mieć coś swojego u siebie na serwerze;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielokropek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 Korzysta ktoś z Was z piwika ? Jeśli nie masz wygórowanych wymagań oraz posiadasz mocny serwer to Piwik jest całkiem rozsądnym rozwiązaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 zbyt wygórowanych wymagań nie mam, przeglądałem demo i jest wszystko czego potrzebuje. generalnie - są jakieś inne równie rozbudowane systemy statystyk ( darmowe) które mogę zainstalować u siebie ( nie interesują mnie hiperrozbudowane skrypty w 5 plikach php) ? szukałem na google, tam znalazłem piwika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 Darmowe pakiety na stat.pl są złe ?Bardzo złe [czyt. wyskakujące okienka pop up] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2009 witam. poszukuję dobrych statystyk stron internetowych niestety pakiety na stat.pl są strasznie drogie i ogólnie średnio mi się podobają... Zerknij na awstats + jawstats. Jawstats wygląda całkiem nieźle i bangla na silniku awstats (bo to tylko frontend). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pixel 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2009 A patrzales na Clicky => http://getclicky.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach