chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 Chciałbym się dowiedzieć bo widz że jeszcze tego tematu nie było a tak jak Blueam stwierdził w pewnym temacie żeby sobie własny założył więc się pytam jakie mieliście macie i będzie mieć przygody z różnymi silnikami for dyskusyjnych? Co polecacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 Pisz poprawnie mój nick :/ to mnie razi... Miałem przygodę ze wszystkimi skryptami forów, oprócz płatnych i punBB. Który polecam? W zależności jak bardzo rozbudowane to forum zamierzasz to: - małe forum: Przemo - średnie forum: SMF (na którym raczej po zainstalowaniu nic za dużo się nie dzieje, albo administratorowi się nie chce. Spory kłopot na początku jest z instalacją dodatków, spolszczeń do nich, itp... potem to już działa zarąbiście. Jak serwer ma eAccelerator to jest to najszybszy skrypt!) - duże forum: phpBB3, MyBB 1.4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 BlueMan popełnił też pracę dyplomową i mały aneks do niej na temat wydajności forów. warto przeczytać Właśnie dzięki tej pracy zdecydowałem się na użycie przemo w takich dwóch niewielkich forach tematycznych ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 najmocniej przepraszam to się więcej nie powtórzy Panie Szymonie. Dziękuje za informacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 SMF nie polecam. Stoi w miejscu już od jakiegoś czasu i się nie rozwija Z darmowych MyBB z tanich Burning Board. WBB3 jest świetne i kosztuje całkiem niewiele Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 @P.C. Dziękuję bardzo. Miło mi, że przydała się Tobie i każdej innej osobie moja praca. Mimo, że niektóre osoby uważają, że mało "kompetentnie" (kontrowersyjna sprawa sprzętu i konfiguracji serwera) wykonałem ten test, to wg. mnie i tak pokazuje różnice wydajności w skryptach. Przede wszystkim uważam, że problemem nie jest to, że jeden skrypt jest lepiej napisany, drugi gorzej. Problemem są ludzie, którzy te kłopoty tworzą kłócąc się z adminem serwera, który chce ich wyrzucić z serwera :/ Trzeba sobie zdawać sprawę z wydajności skryptów i tego jakie ograniczenia przez to mamy - jak to każdy by zrozumiał to nie było by problemu :] Dlatego ja do małych projektów także przemo używam i jestem zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 SMF nie polecam. Stoi w miejscu już od jakiegoś czasu i się nie rozwija Z darmowych MyBB z tanich Burning Board. WBB3 jest świetne i kosztuje całkiem niewiele dokładnie mam.. w sumie miałem wbb3 i nie ma czego zarzucić im.. zwłaszcza, że szykuje się jeszcze: wbb 3.1 Jedyny 'problem' jest taki, że nie ma pomocy PL, oraz ang. nie jest też super, aczkolwiek odpisują i pomagają Kiedyś jeszcze jak kupowałem to mniej mnie kosztowało bo $$ był po ~2.1zł teraz jest więcej ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grastabakalator 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Która płatna opcja lepsza IPB czy vBulletin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Która płatna opcja lepsza IPB czy vBulletin? Zależy jakie forum chcesz utworzyć. Jeśli bardziej skierowane ku tworzeniu społeczności a nie tylko wymiany poglądów na Forum to zdecydowanie vB, w innych przypadkach ... również vB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 VB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pavobe 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Warto też zainwestować dodatkowo w vBSEO: http://www.vbseo.com/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Z mojej skromnej osoby polecam phpbb3 Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Która płatna opcja lepsza IPB czy vBulletin? Z mojej skromnej osoby polecam phpbb3 yyy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 VB z darmowych tylko bb3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 @patrys, nawiazywalem do postu chmuri'ego wypowiedzi Pana grastabakalator niebrałem pod uwage Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Pod małe g polecam bb2/bb3, zaś pod lepsze płatne IPB. Co do darmowych to może jakieś forum z CMSa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuqet 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Hmm zerknij jeszcze na www.unisolutions.pl darmowa alternatywa dla IPB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Hmm zerknij jeszcze na www.unisolutions.pl darmowa alternatywa dla IPB polecam skrypt Callisto (strona unisolutions.pl) jest on bardzo podobny w dzialaniu do IPB, korzystalem z niego na kilku forach i chodzil bardzo dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 ipb przy milionie postów ledwo chodzi - lepiej vb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 Our users have posted a total of 12862150 article Na phpbb2 ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2009 No to jest tez zalezne od servera, ale tak w ogole, to niezly wynik Podalbys link do forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 20, 2009 Szkoda, że WBB ma serwer w Hong Kongu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Riess 29 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2009 polecam skrypt Callisto (strona unisolutions.pl) jest on bardzo podobny w dzialaniu do IPB, korzystalem z niego na kilku forach i chodzil bardzo dobrze Zaczekaj aż zobaczysz co potrafi wersja 2.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2009 Zaczekaj aż zobaczysz co potrafi wersja 2.0 Słyszałem, ale wersja 2.0 to juz uniBoard przeciez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach