Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 Mam pewien problem z instalacją "mtop" a konkretniej gdy chce się zalogować otrzymuje komunikat: Unable to connect to DBI:mysql: as mysqltop or root Da się to jakoś łatwo naprawić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 Co prawda nie znam tego, ale albo podane są złe dane do logowanie z mysql, bądź nie ma perlowego modułu DBI:mysql. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merloy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 Pamiętam, że tworzyło się plik ~.my i tam wstawiało konfiguracje do autoryzacji.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 A napewno wstawiłeś poprawną :>? I czy masz moduł o który pisze Patryk ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 Fakt nie ma tego modułu Jest tylko: DBD::mysql W takim razie będę próbował go doinstalować. Moduły perla w jakiś konkretny sposób się instaluje :>? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merloy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 cpan -i Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 cpan or apt-get install libclass-dbi-mysql-perl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2009 Pamiętam, że tworzyło się plik ~.my i tam wstawiało konfiguracje do autoryzacji.. Plik .my.cnf [client] user = DBUSERNAME password = DBPASSWORD host = DBSERVER [mysql] database = DBNAME Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ixik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 mam podobny problem z mtop co autor tematu, mam serwer na debianie z directadminem i przy próbie zalogowania podaje login i hasło do bazy danych jednak wyświetla się coś takiego Unable to connect to mysql [Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)] at main(/usr/bin/mtop:535) mam ten socket w : /tmp/mysql.sock próbowałem zmieniać socket w my.cnf jednak wtedy nie działają skrypty można jakoś zmienić ten socket w mtop żeby to dobrze działało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merloy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2009 Zrob dowiazanie symboliczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach