Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 Mam pytanie - mam VPS z jednym numerem IP i chciałbym coś takiego zrobić. ns1.a.pl - IP mojego VPS ns2.b.pl - IP adresu nazw xname.org - utworzona jest tam strefa zapasowa. Trzeba dać transfer z podstawowego na zapasowy, tak? Czy istnieje techniczna możliwość zrobienia tego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2009 Trzeba dać transfer z podstawowego na zapasowy, tak?Nie, to zapasowy inicjuje transfer. Czy istnieje techniczna możliwość zrobienia tego?Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negatyf 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2009 Można prosić o jakieś wskazówki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gość8 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2009 Zakładam, że chodzi o BIND-a. Więc u ciebie na VPS-ie: zone "twoja-domena.tld" { type master; file "twoja-domena.tld"; allow-transfer { 193.111.27.194; 194.145.96.21; }; notify yes; }; Podmień adresy IP na adresy twojego serwera zapasowego. Te są akurat dla http://freedns.sgh.waw.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach