Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2009 Natknąłem się na taki oto problem. Z powodów, o których kiedyś już tu na forum pisałem wynoszę się ze swoją stroną z NetArtu. Wybór padł na Kei. Przeniosłem stronę, zaimportowałem bazę i zonk. Moja strona używa jednej funkcji składowanej w bazie MySQL (komenda create function). Jest z nią jeden problem. Przy załączonym logu binarnym (co jest raczej normą) funkcję składowaną może tworzyć tylko superuser. Jest opcja log_bin_trust_function_creator, której ustawienie niweluje to ograniczenie. NetArt ma to włączone, Kei nie. Zatem pytanie do Was bo nie chce mi się tworzyć testowych kont na wszystkich hostingach. Mam prośbę aby właściciele/pracownicy/klienci firm hostingowych innych niż NetArt odezwali się tutaj jeżeli ich hosting posiada włączoną tę opcję na serwerze MySQL. Będę bardzo wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2009 Bez problemu możemy Panu zaoferować możliwość tworzenia funkcji w mysql. Jeżeli będzie Pan zainteresowany proszę o kontakt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VIPserv.org 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 Natknąłem się na taki oto problem.Z powodów, o których kiedyś już tu na forum pisałem wynoszę się ze swoją stroną z NetArtu. Wybór padł na Kei. Przeniosłem stronę, zaimportowałem bazę i zonk. Moja strona używa jednej funkcji składowanej w bazie MySQL (komenda create function). Jest z nią jeden problem. Przy załączonym logu binarnym (co jest raczej normą) funkcję składowaną może tworzyć tylko superuser. Jest opcja log_bin_trust_function_creator, której ustawienie niweluje to ograniczenie. NetArt ma to włączone, Kei nie. Zatem pytanie do Was bo nie chce mi się tworzyć testowych kont na wszystkich hostingach. Mam prośbę aby właściciele/pracownicy/klienci firm hostingowych innych niż NetArt odezwali się tutaj jeżeli ich hosting posiada włączoną tę opcję na serwerze MySQL. Będę bardzo wdzięczny. Na http://vipserv.org/ jest możliwość tworzenia własnych funkcji i procedur. A więc polecam, a w razie problemów proszę pisać do supportu. Wykonane jako zwykły uzytkownik mysql: mysql> CREATE FUNCTION hello (s CHAR(20)) -> RETURNS CHAR(50) DETERMINISTIC -> RETURN CONCAT('Hello, ',s,'!'); Query OK, 0 rows affected (0.00 sec) mysql> SELECT hello('world'); +----------------+ | hello('world') | +----------------+ | Hello, world! | +----------------+ 1 row in set (0.00 sec) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach