Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 Chociaż mój serwerek jest mało znany to już mnie jakieś Cińczyki atakują ;/ Więc pomyślałem tak, co zobaczę w logach to zablokuje w iptables, lecz chciał bym się tego ustrzec na zaś. Więc moje pytanie brzmi: czy istnieje jakiś serwis podobny do PeerGuardian gdzie będę mógł pobrać bazę wrogich adresów IP i dodać jakimś poleceniem do iptables aby z niego korzystało, oraz w łatwy sposób go uaktualniać? Jakoś nie mogę znaleźć nic takiego... Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 APF mial podobna opcje, jednak nie dam glowy ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 Da się wyciąć całe Chiny i okolice via iptables, niestety tych zakresów jest dość dużo i na 99% Twój dostawca VPSa nie pozwoli Ci posiadać aż tylu regułkek w swoim firewallu, gdyż większość firm limituje ich ilość do max. 500 sztuk - co notabene nie dzieje się bez powodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 csf blokuje Ci wszystko na bieżąco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 csf blokuje Ci wszystko na bieżąco A można pełną nazwę? Przy okazji, iptables od razu zapamiętuje te wpisy tak? Bo wydaje mi się iż po resecie maszyny zgubił parę wpisów... Blokować tylko tcp czy udp też? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach