CreedOne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 Witam, Mam zainstalowany program Munin na serwerze i chciałbym dodać wykres ping na dany adres. Czy znajdzie się ktoś kto pomoże mi stworzyć taki wykres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 a google ? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=munin+ping Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CreedOne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 Sam skrypt mam, lecz nie wiem jak go uruchomić, a w google nie znalazłem odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
debian4you 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2009 Sam skrypt mam, lecz nie wiem jak go uruchomić, a w google nie znalazłem odpowiedzi. Witam Już widzęde dostales info na debian.linux.pl ale dla potomnych przeklepie Jeśli masz standardową instalację z paczki: Kod: cd /etc/munin/plugins/ ln -s /usr/share/munin/plugins/ping_ ./ping_host /etc/init.d/munin-node restart Zamiast 'host' podajesz adres hosta którego chcesz pingować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CreedOne 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2009 Dzięki...wszystko działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach