xslimakx 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2009 Cześć, Szukam informacji o kolokacji w ATM. Chce tam wstawić sprzęt i teraz zastanawiam się czy ich szfy będą spełniać wymagania sprzętu przykładowo będę miał 3xC20. Czy ktoś posiada takie info? Gdzieś na sieci można o tym poczytać? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2009 Cześć, Szukam informacji o kolokacji w ATM. Chce tam wstawić sprzęt i teraz zastanawiam się czy ich szfy będą spełniać wymagania sprzętu przykładowo będę miał 3xC20. Czy ktoś posiada takie info? Gdzieś na sieci można o tym poczytać? Pozdrawiam http://www.atm.com.pl/index.php?id=320 I tam jest pdf do pobrania o kolokacji. Nie wiem czy o to chodziło:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xslimakx 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2009 Malas - to co jest na stronie to standardowy "marketingowy belkot" szukam informacji takich bardziej od userow. Co tam jest jak tam jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2009 Malas - to co jest na stronie to standardowy "marketingowy belkot" szukam informacji takich bardziej od userow. Co tam jest jak tam jest. Ale o co Ty właściwie pytasz? Jeśli masz firmę, własny sprzęt w obudowach rackowych to możesz go kolokować w ATMANie lub w innej serwerowni. O jakie konkretnie "spełnianie wymagań" Ci chodzi...? I w ogóle dlaczego nie zadzwonisz po prostu do ATM...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xslimakx 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 Spotkałem się z opinią dotyczącą sprzętu który chce zamontować, że dostawcy usług kolokacyjnych muszą mieć infrastrukturę dość nowoczesną aby całość bez problemów podłączyć. Stąd też pytanie dość nieprecyzyjnie zadane ale może ktoś coś może zasugerować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 C20 - chodzi Ci o bezpiecznik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niko 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 C20 - chodzi Ci o bezpiecznik? C20 to typ gniazda 10A lub 16A. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 C20 to typ gniazda 10A lub 16A. Jak i bezpiecznik Ale faktycznie autorowi moglo o gniazdo chodzic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 Cześć, Szukam informacji o kolokacji w ATM. Chce tam wstawić sprzęt i teraz zastanawiam się czy ich szfy będą spełniać wymagania sprzętu przykładowo będę miał 3xC20. Czy ktoś posiada takie info? Gdzieś na sieci można o tym poczytać? Pozdrawiam sadze ze dostaniesz wszystko czego bedziesz potrzebowal ale na oko gdybys potrzebowal 3*C20 to pewnie zalozone dostaloby ze bedziesz z 6kW bral a to moze kosztowac ale ogolnie jest tak ze placisz, mowisz i masz co tylko zechcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 3x 20 amper to mi wychodzi ponad 13 KW zatem pewnie nawet nie pozwola ( ze wzgledu na trudnosci z wychlodzneiem) lub jak pozwola to na specjalnych znacznie drozszych warunkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 3x 20 amper to mi wychodzi ponad 13 KW zatem pewnie nawet nie pozwola ( ze wzgledu na trudnosci z wychlodzneiem) lub jak pozwola to na specjalnych znacznie drozszych warunkach. w sumie szafa - 40 serwerow po 1U kazdy po 200 W daje 8kW szafy z taka moca nie wychlodzi - najwyzej otwarty stelarz - o ile jest w ofercie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 daje 8kWszafy z taka moca nie wychlodzi - najwyzej otwarty stelarz - o ile jest w ofercie Z tego co mi mowili to ATM moze wychlodzic 6-7kW max i wiecej nie pozwalaja trzymac w szafie. Ale mieli inwestowac (m.in. agregat wody lodowej) zeby mogli zaoferowac klientom mozliwosc wiekszego wychlodzenia (ile wiekszego nie wiem - nie pytalem sie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach