Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2008 No czyli jak nie mają 67k GBP to nie muszą być zarejestrowani jako płatnicy VATu Hmm, a może warto pomyśleć nad prowadzeniem firmy w UK A u nas to 50k ale zł :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2008 50k zeby Vat płacić ? Myślałem że mniej .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2008 Próg ma zostać podniesiony do 30 tyś euro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 50k zeby Vat płacić ? Myślałem że mniej .... Było kiedyś 10k E (równowartość), ale "podwyższono". Próg ma zostać podniesiony do 30 tyś euro. Ooo kiedy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 Ale to jak.... Mają zarobek roczny <50k PLN nie muszę rejestrować działalności gospodarczej? Czy to "płatnik VAT" to całkiem co innego... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 Ale to jak.... Mają zarobek roczny <50k PLN nie muszę rejestrować działalności gospodarczej? Czy to "płatnik VAT" to całkiem co innego... . Muszą rejestrować, ale nie są na VACie. Rozliczają się rocznie, na podstawie KPiR i są zwolnieni z VATu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 @BOSS 15 grudzień 2008Minister finansów zgodził się na podniesienie do 30 tys. EUR progu wpadania w VAT. Jacek Rostowski lada dzień wystąpi do Rady Unii Europejskiej o podwyższenie w Polsce do 30 tys. EUR (z 50 tys. zł).... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 Chwila, to zakładając firmę która powiedzmy ma czysto z księżyca rocznie 15k PLN mojego czystego zysku to co muszę płacić ? ZUS, Dochodowy, ile tego jest ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 @BOSS Dzięki Adrian nie wiedziałem Moja księgowa również ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 ZUS~300zł dla nowych firm, których właściciel nie prowadził wcześniej działalności gospodarczej (pod warunkiem, że nie bedziesz oferował swoich usług byłemu pracodawcy). Dochodowy18% dochodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 Jak wygląda to w innych krajach, da się płacić mniej, mieszkać w PL a podatki i firmę mieć w innym kraju zarejestrowaną ? ew. konto bankowe itd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tryme 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2008 I co z tego jak trzeba być płatnikiem VAT, aby wystawić FV niezależnie od wysokości uzyskiwanych dochodów No chyba, że wykłada się włoszczyznę na bazarze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach