Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 http://debian.linux.pl/viewtopic.php?p=74700#74700 Co o tym sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Że w php to chwalić. Ale dlaczego używa do tego apache? Lepiej zaimplementować własny serwer na jakimś porcie używając socketów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Że w php to chwalić.Niby dlaczego? Ale dlaczego używa do tego apache?Lepiej zaimplementować własny serwer na jakimś porcie używając socketów. Pod jakim względem byłoby to lepsze rozwiązanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Pod jakim względem byłoby to lepsze rozwiązanie? Panel byłby niezależny od apache oraz od jego ew pada, do którego zresztą można doprowadzić samym panelem ;P. edit: po screenach widzę, że autor ma dosyć luźne podejście do kwestii bezpieczeństwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Panel byłby niezależny od apache oraz od jego ew pada, do którego zresztą można doprowadzić samym panelem ;P.Nie zrozumiałeś mnie. Rozwiązanie 1: Apache (www) + Apache (panel). Rozwiązanie 2: Apache (www) + własny serwer (panel). Pod jakim względem rozwiązanie 2 byłoby lepsze od rozwiązania 1? edit: po screenach widzę, że autor ma dosyć luźne podejście do kwestii bezpieczeństwaRaczej, że go te kwestie zupełnie nie interesują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Nie zrozumiałeś mnie. Rozwiązanie 1: Apache (www) + Apache (panel). Rozwiązanie 2: Apache (www) + własny serwer (panel). Pod jakim względem rozwiązanie 2 byłoby lepsze od rozwiązania 1? Raczej, że go te kwestie zupełnie nie interesują Aaa, już rozumiem. W takim razie zgadzam się z Tobą. A co do bezpieczeństwa to na dobry początek proponowałbym SSL edit: oczywiście ssl nie jest "cechą" samego panelu, ale na screenach strasznie razi brak i sugeruje że głębiej też mogą być takie wtopy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 edit: oczywiście ssl nie jest "cechą" samego panelu, ale na screenach strasznie razi brak i sugeruje że głębiej też mogą być takie wtopy Głęboko nie trzeba szukać: <?php $rpassword='HASLO_ROOTA'; ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PlusHost 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 Żadnego kodowania, chociażby md5? Ciekawe, ciekawe. Ja osobiście bym się bał zostawić tak hasła do serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 Niby dlaczego? Pod jakim względem byłoby to lepsze rozwiązanie? Może specem od Apache nie jestem, ale gdyby chciał zrestartować Apache tym panelem to by mu nie wyszło. Chyba, że się mylę. Osobiście twierdzę, że lepiej gdyby panel był niezależny od apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 Może specem od Apache nie jestem, ale gdyby chciał zrestartować Apache tym panelem to by mu nie wyszło. Chyba, że się mylę. Osobiście twierdzę, że lepiej gdyby panel był niezależny od apache. Patrz wyżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 Dziś w rozumowaniu dobry nie jestem ^^ Ten panel instaluje osobnego apache tylko dla siebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2008 Dziś w rozumowaniu dobry nie jestem ^^Ten panel instaluje osobnego apache tylko dla siebie? Nie, ale sam możesz to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach