Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Czy jest to w ogóle możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 pewnie tak ale czy bezpieczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Mały bot wykonujący odpowiednie polecenia po otrzymaniu odpowiedniej komendy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Kumpel w ramach nudów napisał kiedyś coś takiego na gadu-gadu. Obsługiwało aż dwie komendy ale chodziło raczej o zabaw tylko, a nie jakiś rozbudowany produkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Gdyby ograniczyć się do kilku opcji... Tak z ciekawości pytałem ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 ekg + python chyba najprostsze wyjście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Sam mam skrypt php który pod danym nr "nadsłuchuje" komend, wykonuje i zwraca wyniki do podanego nr z którego przyszła komenda ;]. Coś jak ssh przez gg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Gdzieś miałem klasę do obsługi Jabbera z poziomu php. Wystarczy wykorzystać to, dać time limit na 0 i zapętlić. Proste Edit: http://www.jabberpl.org/SlowoPisane/DlaPro.../ClassJabberPhp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Czy jest to w ogóle możliwe?Jasne, sam kilka lat temu pracowałem nad takim projektem, który niestety z pewnych względów został porzucony... W sumie jakiś rok temu znowu zacząłem o nim myśleć, ale jakoś nie mogę znaleść wolnego czasu, żeby się za niego zabrać. Może kiedyś... ale czy bezpieczne? Przy odpowienio napisanym kodzie oraz założeniu, że serwery jabbera działają prawidłowo, to tak. Oczywiście wszystko co zostało napisane w tym temacie ma zastosowanie także w tym przypadku. Sam mam skrypt php który pod danym nr "nadsłuchuje" komend, wykonuje i zwraca wyniki do podanego nr z którego przyszła komenda ;]. Coś jak ssh przez gg. Raczej rsh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach