Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Mam pytanie do obeznanych w temacie. Mam VPS w HE z DA. Chcę postawić na nim Download, tym razem prosty w HTML bez aktualizacji - raz robię i tyle. Chcę to zrobić w ten sposób że instaluję do Apache moduł który będzie limitował prędkość pobieranego pliku. Pobieranie ma polegać na tym iż użytkownik klika w przycisk Download FREE i ściąga mu się z ustaloną przeze mnie prędkością, klikając w Download PAY pobiera mu bez limitów ALE poprzez dostęp CashBill.pl. Na serwerze ma to wyglądać w taki sposób że do folderu download jest ustawiony ten limit przez moduł, natomiast w folderze pay_download byłyby pliki CashBill.pl i zawartość folderu download. I teraz zasadnicze pytanie: Czy to zadziała ? Jeżeli nie da się ustalić limitu dla wybranego folderu to można zrobić dla subdomeny taki limit. Wiem że można by zrobić w taki sposób że nie będzie trzeba kopiować dwa razy tego samego ale nie chcę się bawić w takie rzeczy bo jestem spłukany z kasą a wydatków coraz więcej. Pliki Cashbill.pl które dają czasowy dostęp do wybranych sekcji na stronie juz kiedyś implementowałem ze skutkiem o dziwo pozytywnym. Tym razem jako że płatność byłaby jednorazowa na okres pół roku (SMS), uzytkownik wysyła SMS, dostaje kod i przez pół roku ma dostęp do sekcji szybkiego pobierania plików. Może i jest to troche bez sensu ale byłbym w stanie coś takiego zrobić, pytanie tylko czy to zadziała... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Jakby dało radę takie coś w html napisac to by spoko było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2008 Nie nie, sam download w html, pliki płatności już w PHP... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach