konfucjusz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2008 Witajcie Jak juz w swoich 1 szych postach napominalem mam od kilku dni VPSa w HE. Za namowa jarka zainstalowalem sobie ispcp i dla testu przenioslem jedna ze swoich domen na nowy serwer. Podczas przenosin mialem do dyspozycji dwa wyjscia : 1) w primary dns server ustawic swoj serwer np ns.mojadomena.tld + jego IP w secondary ustawic serwer HE ns2.hans.hosteurope.de + automatyczne IP przypisywane od nich (to rozwiazanie wymaga ustawienia strefy dla mojadomena.tld) 2) w primary dns ustawiany jest automatycznie ns1.hans.hosteurope.de + moje IP w secondary ustawiane jest ns2.hans.hosteurope.de to wyjscie jest o tyle latwiejsze w konfiguracji , ze nie trzeba ustawiac stref Wybralem dla testow rozwiazanie 2 gie i wszystko smiga, ale mam pare pytan. a)Co jest lepszym rozwiazaniem metdoda 1 czy 2 i dlaczego wlasnie ta:) b)Czy wybor ktorejs metody ma jakis wplyw na pozycjonowanie domeny w wyszukiwarkach c)czy w ispcp mozna (tak jak to jest chyba w Plesku ustawiac strefy) czy tez musze to recznie konfigurowac Dzieki za odpowiedzi Konfucjusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach