m87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Witam, Szukam jakiegoś małego, taniego serwera dedykowanego. Chcę na nim umieścić kilka (~5) moich serwisów www, łącznie max. 500 odwiedzin dziennie. Do tego serwer miałby obsługiwać kilkanaście kont e-mail oraz kont ftp. Co polecacie i w jakich cenach? Czy najtańszy z serwerów Kimsufi wystarczy na moje potrzeby? Wiem, że nie jest to rewelacja, ale mam dość ograniczony budżet. Z góry dzięki za rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 do tego co potrzebujesz w zupełności wystarcz zwykłe konto hostingowe... własny serwer to same problemy. co do pytania: tak, kimsufi w 100% wystarczy na to co potrzebujesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Witam, Nie taniej wyjdzie serwer VPS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Problemem jest dla mnie pojemność kont hostingowych. Potrzebuję kilkanaście dużych kont e-mail (1GB) oraz ftp. Konta >10GB kosztują dobre kilkaset zł/rok, a i tak ciężko byłoby mi się tam zmieścić. Za niewiele więcej mogę już mieć np. takiego Kimsufi. Stąd moje pytanie czy ten serwer będzie wystarczający 250gb w takiej cenie bardzo mi odpowiada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Jak dedyki to efuturo. Ile transferu potrzebujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 500 odwiedzin dziennie, no niech każda strona ma 1MB, to daje nam 500mb dziennie, co przekłada się 15GB miesiecznie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 500 odwiedzin dziennie, no niech każda strona ma 1MB, to daje nam 500mb dziennie, co przekłada się 15GB miesiecznie... Tak, tylko do tego dochodzi transfer na ftp, pewnie około 50GB/miesiac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Jak uważasz że to musi być dedyk to efuturo (PL), z takim transferem nie będzie problemu ;]. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 Dzięki za wszystkie oferty. Efuturo faktycznie to ciekawa propozycja, ale lokalizacja w Polsce ma duży wpływ na cenę. Co do H9 to faktycznie świetny hosting i dość tani, jednak wolałbym firmę z polską obsługą. Poza tym jak wyglądałaby sprawa z fakturą? Najbardziej odpowiada mi w tej chwili oferta Kimsufi, lokalizacja za granicą nie jest chyba problemem, nie potrzebuje super niskich pingów. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić różnicę pomiędzy tymi pakietami przepustowości na Kimsufi (standard, traffic, burstable)? Nie rozumiem za bardzo tej tabelki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 mało kto ją rozumie, a jeszcze mniej osób wie co to faktycznie znaczy. polecam forum.ovh.pl - dział serwery dedykowane. tam jest to wytłumaczone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach