seba22 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Witam, Mam klaster apache, składający się z kilku maszyn. Na każdej postawiony jest webmin. Nie mogę się doszukać w jaki sposób, spiąć ze sobą te klastry ( webminy ) tak abym zmieniając coś na jednym, automatycznie rozpropagował to po jego nodach. Zmieniam w konfiguracji PHP memory limit na 200 MB -> chciał bym aby ta zmiana ( przez webminy) rozpropagowała się po wszystkich spiętych maszynach... Ponoć jest opcja Webmin Cluster, ale jakoś nie moge tam dodać żadnej maszyny po za moją lokalna na której jestem zalogowany.... Jeżeli ktoś dysponuje jakimiś informacjami to był bym wdzięczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 @seba22: http://doxfer.com/Webmin/ClusterWebminServers @Active-Hosting: Ciebie się czytać nie da... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Webmin Cluster umożliwia tylko wydawanie tych samych komend w jednej jednostce czasu na wszystkich nodach. Jeśli chcesz dystrybuować pliki konfiguracyjne, zainteresuj się czymś takim jak Puppet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba22 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 No to trochę nie ciekawie... Może by tak pliki konfiguracyjne apache, trzymać na serwerze NAS ? Wtedy jedna zmiana była by od razu wszędzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Albo zainteresować się aplikacją @Puppet jak doświadczony admin bellerofont zasugerował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach