MatKus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 Witam na dniach mam zamiar otworzyć stronę, która docelowo (~pół roku) ma mieć kilkanaście/dziesiąt tyś uu dziennie, więc zapewne nikt nie weźmie mnie na współdzielony hosting, tym bardziej, że w przyszłości to nie będzie moja jedyna strona. W związku z tym chciałem zapytać bardziej doświadczonych o radę jaką firmę wybrać. Szukam więc dedyka, na którym spokojnie bedę mógł sobie działać. Nie zależy mi na super rewelacyjnych pingach, bo serwerów gier na tym stawiał nie będę, ale to oczywiście nie znaczy, że może działać słabo Miło by było, żeby na serwerze był już zainstalowany apache+PHP+MySQL, ale od biedy brat mi to poinstaluje i pokonfiguruje (choć wówczas w grę wchodzi chyba tylko fedora, bo on zbyt leniwy żeby czegoś nowego sie uczyc, a ja linuxów nie znam za prawie wcale). Wolał bym też polskojęzyczny support, bo choć z angielskim językiem radzę sobie dobrze, to nadal polski znam lepiej Oczywiście ideałem by było, gdybym nigdy nie musiał z supportem się kontaktować i zawsze żeby działało OK, ale nie sądzę, żeby było tak pięknie zawsze Szukam więc firmy, która mnie zahostuje za w miarę rozsądną cenę (około 300-500 zł/mies), w której bez problemu w przyszłości będzie można dokupić dalsze serwery, i w której wszystko będzie sensownie chodziło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 Miło by było, żeby na serwerze był już zainstalowany apache+PHP+MySQL Dedyk to dedyk..trzeba wszystko poinstalować. zobacz najdmen.pl a w ogóle sprecyzuj wymagania ile miejsca transferu itp..bo skąd mamy niby wiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 Szukam więc firmy, która mnie zahostuje za w miarę rozsądną cenę (około 300-500 zł/mies), w której bez problemu w przyszłości będzie można dokupić dalsze serwery, i w której wszystko będzie sensownie chodziło. Pomyśl nad http://dhosting.pl/oferta/serwery_dedykowane_14.html - masz w cenie opiekę i serwis ze strony dh + ich autorski panel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 Jest u Nas możliwość zakupu maszyny z Debianem LAMP (Dystrybucja Hetznera). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 między 300 a 500 zł znajdzie Pan u nas dobry serwer ulokowany w Polskiej serwerowni. Opłata instalacyjna może zejść do 1 zł a nie tak jak to jest teraz 289 zł jednak aby tak było musi Pan podpisać z nami umowę dzierżawy sprzętu na rok. Sprzęt można rozwinąć z procesora 2 rdzeniowego do 4 rdzeniowego bez kosztów wymiany płyty głównej oraz reinstalacji systemu tak samo z dołożeniem Pamięci ram czy dysku. Do serwera dajemy za darmo licencje na DirectAdmin instalujemy też go jak i pocztę etc. Zapraszam do naszej oferty na stronie. Pozdrawiam Damian Miodek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 watpie zeby brat sie znal na pltformach hostingowych wiec bez zawodowego admina na start sie nie obejdzie a to minimum jakies 300pln potem braciak moze ci tylko aktualki robic i na dluzszy czas bedzie ok najlepiej kup najpierw shared ale gdzies gdzie mozesz bezbolesnie zwiekszc limity a potem wziac dedyka... pozwoli ci to zaoszczedzic kase w pierwszych 2-3 miesiacach na admina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach