qba_pl 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2008 Dzisiaj, 09:28 #1 (permalink) Coppermine - problem z wsadowym dodawaniem plikow i edycja Witam Niedawno wykupiłem u nowy hosting u nowego dostawcy po czym zainstalowalem skrypt Coppermine Gallery 1.4.19 (stable) z Fantastico i mam troche problemow z nim. Owe problemy to dla mnie nowosc poniewaz na poprzednim serwerze mialem zainstalowany rowniez ten skrypt (przypuszczam ze starsza wersje) i przez kilka lat dzialal bez zarzutu. Uzywam opcji wsadowego dodawania plikow. To z czym sie spotkalem: - Przy wiekszej ilosci (tzn ponad 20) po kliknieciu na "wstaw" skrypt z powrotem wraca do pierwszego menu wyboru katalogu lub innym razem wstawi tylko niektore pliki inne pomijajac zupelnie mimo ze sa w tym samym katalog i maja to samo rozszerzenie - Przy checi skasowania zle wczytanych plikow z albumu za pomoca skryptu nie kasuja sie one fizycznie w katalagu - Takze w przypadku edycji albumu z wybranych np 20-30 zdjec kasuje sie 3-5 szt (nie wiem czy fizycznie rowniez) Sprawa ma sie zarowno w przypadku katalogow CHMOD 775 jak i 777. Metoda skalowania obrazow GD 2.x (Image Magic i GD 1.x nie dzialaja) Czy jest to moze sprawa ustawienia Cache, MySQL? Tak jak wczesniej wspomnialem tego rodzaju problemow nie mialem na poprzednim moim koncie... Prosze o sugesie i pomoc bo nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach