Sebak 298 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Przeliczając 900zł za 4 osoby.. mi wyszło 1200zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Gdzie jest markowy serwer + admin itd... wierzycie w to? Bo ja nieeeeee... Piszą 4 to są 4. To nie jest kościół żeby wierzyć mi wyszło 1200zł Jarek niedowiarek źle policzył Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Jarek niedowiarek źle policzył ehh.. jaka wpada.. policzyłem x3 ;D w sumie to i tak nie wierze w to ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Może tak naucz się cytować selektywnie tylko to, co trzeba Ale cięta riposta... :PPP Pisałem o tym "psuciu" rynku, ponieważ pół nocy się męczyłem nad serwerem po "administratorze za 100zł" by serwer zaczął działać solidnie. Można powiedzieć, że napisałem to pod wpływem emocji, no ale bez przesady jak ludzie biorą się za rzeczy których nie potrafią robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Avatarus 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 Dziś załatwiłem sobie admina. Okazało się ze znajomy z uczelni robi w tym fachu. Jest adminem dedyka w w dużych serwisach. No więc mając już admina. Co polecicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 Skoro masz dobrego admina, to bierz sd.pl - masz tam całość dla siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Avatarus 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 tylko jeszcze ostatnie pytanie. Jak ze stabilnością, szybkością i czasem reakcji na awarie techniczne (w sd.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 Dhosting -> Różnica między budżetówką z PCetami, a dobrą serwerownią z fajnymi platformami serwerowymi to naprawdę różnica. Ale skoro tak się uparłeś na to sd to bierz sd..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 Jak strona nie zarabia > 5k miesięcznie, to śmiało bierz SD. W skali roku spokojnie uzyskasz uptime ~ 99,9%. Gdy zepsuta płyta powodowała restarty, admin zaproponował wymianę o 3 w nocy (żeby nie robić zbędnej przerwy w czasie dnia) i tak też się stało - pomogło. Oczywiście idealnie nie jest, ale za tę cenę lepiej być po prostu nie może. A IMHO DH jest moooocno {głównie przez 1 osobę...} przereklamowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Avatarus 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 i jak tu podjąć decyzje skoro są tak różne zdania w dh martwi mnie jedno...miesięczny transfer. Jest to trochę za mało. W SD natomiast wszystko wygląda aż za dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 w sumie jeszcze możesz zerknąć na dmTEC ceny podobne do SD ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 i jak tu podjąć decyzje skoro są tak różne zdania w dh martwi mnie jedno...miesięczny transfer. Jest to trochę za mało. W SD natomiast wszystko wygląda aż za dobrze. To się już nie zastanawiaj i bierz SD;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 Tyle, że SD jednak "trochę" dłużej na rynku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 SD mają osobny wątek i tam możesz przeczytać dziesiątki opinii na ich temat, głównie negatywnych. Podobno już się "dotarli" ze swoją serwerownią ale odważnych śmiałków do testów jest niewielu Jak weźmiesz SD pamiętaj potem zdać tutaj obszerną relację z tego co się tam teraz dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 SD mają osobny wątek i tam możesz przeczytać dziesiątki opinii na ich temat, głównie negatywnych. Podobno już się "dotarli" ze swoją serwerownią ale odważnych śmiałków do testów jest niewielu Jak weźmiesz SD pamiętaj potem zdać tutaj obszerną relację z tego co się tam teraz dzieje co ty gadasz wieeeele jest już osób które mają i są szczęśliwi, że mają w SD To nie te DataCenter co kiedyś.. Ogólnie jest tak jak sam zapewne wiesz... gadają jak jest źle.. jak dobrze nikt nie pisze;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 To wiem, to ogólnie typowe A moja opinia jest tylko i wyłącznie na podstawie tego co przeczytałem na WHT. Chętnie poznam nowe - aktualne to może i tam wezmę następne serwery. Na razie odstraszają mnie te teksty o niedostępności albo problemach w przypadku konieczności wymiany sprzętu. Klienci by mnie zabili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 @normanos, ja np. swoją wyraziłem. Nie twierdzę, że jest idealnie (bo do wielu rzeczy można się przyczepić), ale jestem zdania, że za tę cenę nic lepszego nie może być (tzn. mogłoby być znacznie gorzej). Dlatego oczywiście dla większych (ważniejszych) projektów SD odradzam, ale jak ktoś szuka oszczędności kosztem nie najgorszej jakości, to SD jest rozwiązaniem idealnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 w sumie to wolałbym kupić serwer w SD niż w ovh i hetzner;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 w sumie to wolałbym kupić serwer w SD niż w ovh i hetzner;p Uważam dokładnie tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 a tak w ogóle, skoro już jesteśmy przy tym temacie, to jakaś firma (w sensie hostingowa) trzyma tam swoich klientów? Z ovh to właśnie powoli się ewakuuję ale mam różnych klientów i różne przeznaczenie serwerów (.eu, .us) i mam problem z ulokowaniem się w .pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 @normanos jeśli szukasz profesjonalnego DC polecam Nephax. Wysoka jakość w dobrej cenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 Marku dziękuje Ci za sugestię ale zapewniam Cię, że znam (prawie) wszystkie możliwe ruchy w .pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 a tak w ogóle, skoro już jesteśmy przy tym temacie, to jakaś firma (w sensie hostingowa) trzyma tam swoich klientów? hmm.. znajdzie się z 2-3 pewnie do nie dawna nawet chyba 8p.pl miał w SD serwery.. teraz nephax (z tego co wnioskuje po ulokowaniu www, oraz jeżeli mnie pamięć nie myli ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2008 bierz SD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2008 cos cicho na wht o dvps.pl nikt nie widzial? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach