Dumi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2008 Dobry wieczór. Mam problem z domeną regionalną, która zarejestrowana jest w firmie i nie mam bezpośredniej możliwości zmiany DNS'ów, a mianowicie - krakow.pl. Jeżeli ustawiam dns1.livenet.pl i dns2.livenet.pl w swojej prywatnej domenie na nazwa.pl oraz ustawiam domenę na serwerze w cPanel'u to działa. Natomiast domena, którą ustawia ta firma a mianowicie www.kormoran.krakow.pl nie działa. Dostałem również e-mail o następującej treści od dostawcy domeny kormoran.krakow.pl: Proszę o zmianę konfiguracji domeny - kormoran.krakow.pl. Przekierowaniena inne serwery DNS: dns1.livenet.pl, dns2.livenet.pl. Domena jest ustawiona w cPanelu. Na serwerze dns1.livenet.pl (primary) wpisano delegacje: kormoran.krakow.pl Name Server: dns1.livenet.pl Address: 82.177.192.4 Trying DNS kormoran.krakow.pl nameserver = dns1.livenet.pl kormoran.krakow.pl nameserver = dns2.livenet.com.pl kormoran.krakow.pl nameserver = dns3.livenet.net.pl dns1.livenet.pl internet address = 82.177.192.4 dns2.livenet.com.pl internet address = 91.204.160.2 dns3.livenet.net.pl internet address = 91.204.160.3 Pierwszy serwer dns1.livenet.pl jest poprawnie skonfigurowany, natomiast dwa pozostale - nie: Prosze sie zwrocic do administratorow tych serwerow, by poprawili wskazane bledy. Co o tym sądzicie? Czy możecie mi jakoś pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2008 ;; connection timed out; no servers could be reached No i zgodnie z odp od krakow.pl, DNS2 i DNS3 nie są skonfigurowane dla tej domeny, czego tu nie rozumiesz? Kontaktuj się z adminem DNS2 i DNS3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dumi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2008 ;; connection timed out; no servers could be reachedNo i zgodnie z odp od krakow.pl, DNS2 i DNS3 nie są skonfigurowane dla tej domeny, czego tu nie rozumiesz? Kontaktuj się z adminem DNS2 i DNS3. Czyli z właścicielem Livenet.pl czy wlascicielami livenet.com.pl i livenet.net.pl :| ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2008 Czyli z właścicielem Livenet.pl czy wlascicielami livenet.com.pl i livenet.net.pl :| ? Przecież to jedna i ta sama firma tylko posiada akurat takie hosty dns... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dumi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2008 Przecież to jedna i ta sama firma tylko posiada akurat takie hosty dns... http://www.livenet.com.pl/news.php Czy ja wiem...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach