pawelx1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2008 Witam serdecznie, chciałbym prosić o pomoc przy dość nietypowym problemie. Posiadam serwer kimsuffi 8XL i problem polega na tym, iż na firefox 3.0.4 i 2 nie pokazuje rozmiaru pobieranego pliku, a na komputerze obok gdzie jest inna przeglądarka już tak. To nie jest spowodowane ustawieniem przeglądarki, gdyż wiele osób tak ma. Gdy zaczyna pobierać plik to jest napisane, że szacowany czas nie znany i tak non stop. Dodam do tego, iż plik pobierany jest plikiem .rar. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam PS. Konfiguracja serwera linux gentoo i Apache/2.0.59 (Unix) mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.8g Server at adresmojejstrony.pl Port 80 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2008 Nie masz włączonej kompresji GZip dla plików RAR? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelx1988 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2008 Na plikach w formacie .mp3 jest to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2009 firefox 3.0.4 i 2 nie pokazuje rozmiaru pobieranego pliku, a na komputerze obok gdzie jest inna przeglądarka już tak. To nie jest spowodowane ustawieniem przeglądarki, gdyż wiele osób tak ma. Gdy zaczyna pobierać plik to jest napisane, że szacowany czas nie znany i tak non stop. Dodam do tego, iż plik pobierany jest plikiem .rar. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam PS. Konfiguracja serwera linux gentoo i Apache/2.0.59 (Unix) mod_ssl/2.0.59 OpenSSL/0.9.8g Server at adresmojejstrony.pl Port 80 To jest dość dziwne. Obstawiam, że serwer Apache nie wysyła w nagłówkach Content-length / użyte proxy z jakiegoś powodu go wywala. Można sprawdzić na poziomie protokołu HTTP czy odpowiedź serwera zawiera ten nagłówek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2009 Ja mialem podobna sytuacje w Operze to się okazało ż ei preglądarka nei wiązała plików Ustawiłem by mi pliki exe, mp3 bo o tych mowa wiazała mi jako zapis a nie pozostaly czas i wszytko mi śmiga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach