KaJmAn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Witam mam taki problem gdyż load mojego serwera wzrósł z 0.5 na 4.5 ostatnio w SSH wpisalem HTOP i pokazało mi takie coś usr/local/mysql/bin/mysqld --basedir=/usr/local/mysql --datadir=/usr/local/mysql/data --user=mysql --pid-file=/usr/local/mysql/data/s1.pid --skip-external to najprawdopodobniej zamula serwer co mam zrobić ? czy trzeba coś instalować czy co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 usuń warez lub innego smoka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Zobacz sobie top/htop, iostat. Ps.Trzeba być uczciwym wobec ludzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KaJmAn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 usuń warez lub innego smoka a można sprawdzić, które konto dokładnie tak obciąża serwer ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Admin webr nie wie jak to sprawdzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KaJmAn 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Admin webr nie wie jak to sprawdzić? to nie na serv webr tylko na dedyku z livnetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Co za różnica? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 To kolega jest adminem webr? Nie kazdy admin musi sie znac na tym xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 No wiesz może to Admin od czegoś innego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Czepiacie się. Gdyby to było na serwerach webr to by pewnie widział a skoro to livenet to ma prawo nie wiedzieć lol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Witam mam taki problem gdyż load mojego serwera wzrósł z 0.5 na 4.5 ostatnio w SSH wpisalem HTOP i pokazało mi takie coś Load to nie jest miarodajny wyznacznik obciążenia. Możesz mieć nawet 50 i śmigać na boku w Quake'a... Poza tym... 4.5 ma oznaczać dużo? Jeszcze poza tym... Htop podnosi lekko (minimalnie, ale podnosi) wykorzystanie CPU i również Twój ukochany load. I w ogóle martwisz się tym bo zobaczyłeś load 4,5 czy faktycznie serwer Ci 'zamula'? usr/local/mysql/bin/mysqld --basedir=/usr/local/mysql --datadir=/usr/local/mysql/data --user=mysql --pid-file=/usr/local/mysql/data/s1.pid --skip-external[/code] to najprawdopodobniej zamula serwer co mam zrobić ? czy trzeba coś instalować czy co ? "Najprawdopodobniej", czy zamula? Poza nazwą procesu nie wkleiłeś tutaj kompletnie nic, co mogłoby w jakiś sposób naprowadzić nas na Twój problem... Uruchomiony proces MySQL (których może być kilkanaście), więc o co dokładnie pytasz? Jeśli MySQL zjada Ci procesory to zacznij od optymalizacji i przeglądnięcia logów w poszukiwaniu 'winnego'. No chyba że jest tam upchanych więcej rzeczy, niż maszyna jest w stanie w ogóle wytrzymać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2008 Skoro MySQL Ci zżera najwięcej zasobów to zobacz jakie jego procesy zajmują najwięcej czasu, 'mtop --idle', włącz logowanie slow-query, etc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach