adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 Witam Jest to mój pierwszy post więc się przywitam w sprawię tematu Więc tak chodzi mi o serwer vps na którym mógłbym postawić 2-3 serwery cs 1.6 oczywiście żeby nie były wysokie pingi i żeby była lokalizacja polska Sumę jaką chciałbym płacić miesięcznie to 100-200zł pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juventinio 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 vpsy to nie sprzet pod serwery. kup taniego dedyka. www.livenet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 Tak jak kolega UP kup lepiej "serwer dedykowany" w livenet Jak juz bardzo chcesz VPS to webh.pl lub hitme.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 Witam Jest to mój pierwszy post więc się przywitam w sprawię tematu Więc tak chodzi mi o serwer vps na którym mógłbym postawić 2-3 serwery cs 1.6 oczywiście żeby nie były wysokie pingi i żeby była lokalizacja polska Sumę jaką chciałbym płacić miesięcznie to 100-200zł pozdrawiam A może poprostu wystarczy użyć opcji szukaj? W ciągu tygodnia jest przynajmniej kilka identycznych pytań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juventinio 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 poczytaj ten temat: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=15158 kolega tez chcial na vpsie postawic serwer i okazalo sie ze sie nie da grac. VPS naprawde odpada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 a transferu miesięcznego ile trzeba na serwer albo inaczej się zapytam jaki pakiet dobrze by było wziąć pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2008 kolega tez chcial na vpsie postawic serwer i okazalo sie ze sie nie da grac. VPS naprawde odpada. Mogę dowieść, że VPS na porządnym sprzęcie z technologią wirtualizacji Xen wcale nie odpada. Oferuje 24 godzinny test pakietu Root 256 - ktoś z Państwa ma ochotę się przekonać jak to działa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 VPSy jak najbardziej nadają się pod serwery gier, a nawet często bardziej niż szroty z OVH za 100 zł złożone z wątpliwego pochodzenia i jakości komponentów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 to co mam w końcu wziąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 to co mam w końcu wziąć Dobrego VPSa w Polskiej serwerowni... VPS - Start więcej tu http://active-hosting.pl/oferty/tanie-serwery-vps.html + Pasmo 1 Mbit/s (ze względu na chęć stawiania CS) VPSy stoją na xeonach. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Dobrego VPSa w Polskiej serwerowni... VPS - Start więcej tu http://active-hosting.pl/oferty/tanie-serwery-vps.html + Pasmo 1 Mbit/s (ze względu na chęć stawiania CS) VPSy stoją na xeonach. Pozdrawiam. a na tym za 170zł miesiecznie bym mógł postawić 2 serwery cs czy raczej tylko 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 a na tym za 170zł miesiecznie bym mógł postawić 2 serwery cs czy raczej tylko 1 Spokojnie 2 nie widzę problemu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 to tak to 170+do tego 149 tak??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Już Panu napisze na PW. Poszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S.knapek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Witam, Jeśli jest pan jeszcze nie zdecydowany to Polecam GameTec'a (opcje VPS) Niskie pingi, oparty na panelu Plesk. Serwery w Polsce Pełny suport Dla Pana wymagań w zupełności wystarczy "Game 65SM" Cena 122,99/mc Dokładna Oferta dostępna pod Tym adresem. GameTec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Miałem już okazję testować kilka różnych serwerów gier na różnych VPSach, opartych o różne rozwiązania i na różnych maszynach lub konfiguracjach. Zdecydowanie najgorzej tutaj wypadają właśnie serwery CS 1.6 i wg mnie jedyne sensowne rozwiązanie do hostowania tego to OpenVZ. VmWare, Xen i VirtualBox to tutaj dosłownie tragedia. Przy OpenVZ faktycznie może to działać dobrze, ale tylko po spełnieniu wszystkich warunków, takich jak: nie przeciążanie procesorów i dysków (!), "lekka" konfiguracja serwera gry. Nie mniej takie serwery i tak nie działają bezbłędnie. Co jakiś czas będą się pojawiały problemy z utrzymaniem płynnej gry. PS. Odnośnie szrota z OVH za 100 zł to taki akurat prawie do niczego się nie nadaje i nie biorę go nawet pod uwagę jeśli chodzi o hosting serwerów gier. ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Panie Michale, śmiem twierdzić, że jako osoba, która hostuje serwery gier i do tego serwery VPS testowałem rozwiązania na Xenie. Właśnie na Xenie działa to całkiem dobrze, serwera Xenowego zwykle nie da się przeciążyć (statyczna alokacja zasobów), ba powiem więcej działa to lepiej niż na OpenVZ tak długo aż nie wejdziemy na SWAP. Ba, ale co by zrobiło OpenVZ w takiej sytuacji (koniec RAMu) ? Zdziczało. Bo co zrobić jak się RAM skończy, a nie ma gdzie SWAPować (OpenVz nie obsługuje SWAPa) ? No killować wszystko co się widzi. Co jeśli to nie pomoże? Reboocik. Co zrobi VPS na Xenie ? Jak się RAM skończy VPS zwolni, owszem. Ale nie powyłącza aplikacji i nadal będzie pracował. Tym różni się Panie Michale XEN od OpenVZ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Tak, wiem czym się różni Xen od OpenVZ. ;-) Moje doświadczenie z grami pod systemami wirtualizacji niestety pozytywnych efektów nie daje, chociaż faktem jest, że Xen się nadal rozwija i być może nowe wersje, z którymi nie miałem jeszcze styczności i na odpowiedniej maszynie (z dobrym wsparciem wirtualizacji) jednak już sobie z tym radzą... Jeśli tak jest i jesteście tego pewni to nie będę się o to sprzeczał. Osobiście swoje zdanie wyrobiłem na podstawie ponad dwuletniej zabawy z takimi systemami w połączeniu z serwerami gier i z czystym sumieniem w tej chwili nikomu nie mogę polecić takiego rozwiązania. PS. Z czystej ciekawości... Sprawdzaliście zachowanie systemu przy mocnym "zajeżdżaniu" dysku? Np. skaczące %wa przy nawet kopiowaniu dużego (>5 GB) pliku wewnątrz VPSa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adam568 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 to co lepiej wziąć ten dedyk z livenetu czy vps?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2008 Ja mogę być stronniczy, ale z własnego doświadczenia poleciłbym VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach