Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Jak sprawdzić czy na pewno eAccelerator działa poprawnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 W phpinfo znajdują się informacje na jego temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 To to wiem, ale chodzi mi o sprawdzenie go w praktyce, a nie tylko wiara na te info z php... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Na niezamulonym serwerze moim zdaniem to niemożliwe Na serwerze jakiegoś hostingowy, to widać różnicę chociażby patrząc na logi Munina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Działa jeśli tworzy pliki w katalogu, który ustawiłeś w opcjach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Jemu chyba sprawdziło o sprawdzenie szybkości tego w praktyce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Właśnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Wykonaj sobie apachebenchmark(ab) "z" i "bez" ea. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 na rozum chłopa to możesz sprawdzić tak: zainstaluj przemo jak czas generowania strony 1-2 sekundy to nie działa jeżeli 0.09 to działa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Aż sam sprawdziłem zainstaluj przemo jak czas generowania strony 1-2 sekundy to nie działa jeżeli 0.09 to działa:) Lekko obciążone forum. W czasie testów 5 userów online. EA: Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 7 BEZ: Strona wygenerowana w 0.38 sekundy. Zapytań do SQL: 7 ciekawe jak XCache by wypadł na tym tle... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Ja mam bez EA 2sek z 0.09 Ale mam też dużo bajerów łączonych w przemo a co do Xcache to testuj i zdaj raport Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 No próbowałem coś przetestować xcache, ale nie śmigał :| apt-get install php5-xcache I nie było nic w phpinfo() :/ a poprzedni mi działało... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Szymon http://www.howtoforge.com/xcache-php5-apache2-debian-etch czytałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Tak :] i kiedyś, kiedyś skorzystałem z tego i m XCache śmigał. Potem go odinstalowałem na rzecz EA, a teraz nie chce się zainstalować ponownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 XCache swojego czasu robił dziwne problemy w użytkowaniu, jednak teraz jest już wszystko O-K i jak najbardziej polecam! :-)) Wyniki, powinny być podobne jak w przypadku eacceleratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 EA to shit -> używajcie xcache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 EA to shit -> używajcie xcache. Wiesz, tak napisać każdy potrafi. Może jakieś testy które to potwierdza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Jak narazie eA mnie nie zawiódł ale kilka osób mówiło że wysypuje się przy dużym ruchu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Zależy co kto potrzebuje. W xcache nie podobają mi się problemy z kompatybilnością z zendem. Zaś eaccelerator lubi robić z siebie "shit". W skrajnych przypadkach powoduje nawet destabilizacje apache. @JarekMK A może posłuchaj rady doświadczonego kolegi? Wątpię, żeby Marcin specjalnie podawał pierdoły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2009 Pytanie mam, czy jest sens przejść z eacceleratora na xcache? Czy można używać obu na raz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2009 Dwóch na raz na pewno nie albo jeden program robi jakieś zadanie albo drugi. jeżeli dwa będą robić to samo żaden nie będzie działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2009 Który wydajniejszy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2009 Poczytaj o tym co chcesz zrobić a się dowiesz... ps. dwa nie będa działać równocześnie z wiadomych względów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach