damianoos 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 Witam, Przeglądałem manual z poleceń "tar" oraz "zip". Niestety w żadnym nie znalazłem informacji o opcji, która pozwoliła by na spakowanie plików z danego katalogu, tylko z określonym rozmiarem (poniżej danej wielkości). Robię własny skrypt tworzenia backupu, a mam na serwerze kilkanaście plików które są bardzo duże i niepotrzebnie mi je pakować. Co prawda mógłbym zrobić listę wyjątków, ale nie chcę jej za każdym razem aktualizować, więc nie o to w tym chodzi. Byłbym wdzięczny, jakby ktoś podsunął mi koncepcję w jaki sposób to rozwiązać, bądź też wie, czy istnieje taka opcja w popularnych archiwizatorach dla systemu linux. Pozdrawiam i z góry dziękuje, damianoos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 Użyj do tego funkcji find z opcją size. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gość8 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 find /katalog -size +10M > /tmp/excluded tar --exclude-from /tmp/excluded Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damianoos 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Dziękuje za pomoc, będę próbował coś wywalczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach