northwest 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 Witam, chciałbym postawić stronę www z podglądem video z różnych miejsc. Nadajnikami byłyby kamerki internetowe. Było by ich ok 70. Liczba użytkowników np. 500 (wartości przykładowe). Wiecie może jak obliczyć serwer pod takie założenia i łącze?? Czy zwykły (np. hetznerwoski) dedyk podoła takiemu zadaniu?? Łukasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 zakladajac ze obraz co X czasu to nie powinno byc raczej problemu wiekszy problem bedzie z podpieciem kamerek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 no właśnie jak to wygląda?? Mam te kamerki, serwer Linuxowy(czy lepiej Windowsowy) i co dalej?? Jak wystawić ten obraz z tych kamerek na www (te kamerki będą ciągle online)?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurdziol 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 Zobacz Windows Media Encoder -> http://www.microsoft.com/windows/windowsme...er/default.mspx Darmowy produkt Zrodlem moze byc karta video itp. Sygnal moze byc pobierany przez serwer i dopiero przez niego wysylany do klientow. Nie dam glowy czy to tak napewno dziala, bo nie testowalem tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 a jak wszystkie kamery podlaczysz do jednego serwera? nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze musialbys miec kamery IP i podpiac je do neta serwer pobieralby obraz i udostepnial innym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 każda kamerka to komputer + kamerka - czyli standardowe rozwiązanie (tak jak do skype). tylko jak to przesłać na serwer i puścić online dla userów ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 kiedys sie bawilem webcamxp ale nie wiem jak to sie przy takiej skali sprawdzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 kiedys sie bawilem webcamxp ale nie wiem jak to sie przy takiej skali sprawdzi... Jak dla mnie to niezbyt.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 na pewno to najlepsze rozwiazanie dla kogos kto nie ma zielonego pojecia jak to zrobic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
northwest 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 hmmm to musi być coś wydajnego, co w locie udostępni (i najlepiej jeszcze będzie zapisywało obraz z kamer na hdd)... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurdziol 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 a jak wszystkie kamery podlaczysz do jednego serwera? Sa odpowiednie karty do ktorych mozemy podpiac kilka kamer. Np. http://www.allegro.pl/16307_karty_dvr.html...&view=gtext Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pixel 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Napisalem do Ciebie northwest na PW. Jesli docelowo stream ma byc na www, to trzeba myslec o takich rozwiazaniach. Masz wiec do wyboru Flash-a, WMV, Real i Quciktime. Najlepszym bedzie oczywiscie Flash ze wzgledu na popularnosc wtyczki. Nie piszesz co ma byc pokazywane przez kamerki. Czy ma byc dzwiek? Czy szukasz rozwiazan open-source czy chcesz zainwestowac pieniadze. Napewno musisz tez sie upewnic jaka karta jestes wpiety do sieci - jesli 10Mbit (a kilka serwerowni tak robi) to o streamingu zapomnij. Podalem ci na PW moj numer GG - odezwij sie, a chetnie podpowiem ci jak rozwiazac ta sprawe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach