krk151 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 Witam mam pytanie jak zainstalować PDO na MySQL na Debianie wersje php mam 5.2.6 dodam, że szukałem w google i nie znalazłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość craker Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 w php 5.2.6 z tego co wiem to domyślnie się instaluje PDO, więcej na temat instalacji masz na php.net/pdo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 ale wywala mi taki błąd Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Db_Adapter_Exception' with message 'The mysql driver is not currently installed' in /home/webnet/domains/lol/public_html/nieruchomosci/library/Zend/Db/Adapter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość craker Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 to spróbuj http://pl2.php.net/manual/pl/pdo.installation.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 robiłemtak i wyskoczyło install ok: channel://pecl.php.net/PDO_MYSQL-1.0.2 configuration option "php_ini" is not set to php.ini location You should add "extension=pdo_mysql.so" to php.ini ale daje chyba nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość craker Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 a dodałeś rozszerzenie do php.ini tak jak pisze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 no tylko problem w tym, że nie wiem w które miejsce to dodać może ktoś podpowiedzieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość craker Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 odszukaj extension=pdo_mysql.so może być poprzedzone znacznikiem ; Jeśli znajdziesz to usuń ";" z początku linii zapisz, jeśli nie znajdziesz poszukaj jakiegokolwiek extension= i pod nim lub nad nim wklej swój kod Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 Wymaga to ponownej kompilacji php z odpowiednim parametrem. Następnie dopiero można załadować moduł do php.ini. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2008 a jak juz ktoś ma zainstalowane to jak włączyć w php.ini ? w którym miejscu trzeba dodać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach