Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Cześć, Chciał bym przejąć domenę. created: 2006.04.27 22:29:03last modified: 2008.04.09 13:39:20 no option REGISTRAR: Home.pl Sp. J. pl. Rodla 9 70-419 Szczecin Polska/Poland +48.914325555 +48.801445555 info@home.pl Jak to zrobić? Nic tam nie ma pod tym adresem Celowo nie podaje adresu. Jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Wyślij zapytanie ofertowe do właściciela domeny, ew. do Home z prośbą o przekazanie właścicielowi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 No właśnie nie ma tam danych właściciela, jest tylko nickhandle - jak w nazwa.pl czy ovh. Do home napisałem już ale nie wiem czy nie zbyt pochopnie. Napisałem iż chciał bym przejąc ta domenę, a nie poprosiłem o kontakt z właścicielem. Chyba zaraz napisze 2 raz z prośbą o jakieś namiary na adresata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 heh.. załóż sobie opcje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 heh.. załóż sobie opcje no tak... pod warunkiem, ze wlasciciel 'zrezygnuje z domeny' - jezeli natomiast chodzi o szybsze 'przejecie' to tez jestem ciekaw czy jest mozliwosc uzyskania danych kontaktowych zdo wlasciciela domeny jezeli pod danym adresem www 'nic nie ma' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Zwroc sie do rejestratora z taka prosba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 No właśnie nie ma tam danych właściciela, jest tylko nickhandle - jak w nazwa.pl czy ovh. Do home napisałem już ale nie wiem czy nie zbyt pochopnie. Napisałem iż chciał bym przejąc ta domenę, a nie poprosiłem o kontakt z właścicielem. Chyba zaraz napisze 2 raz z prośbą o jakieś namiary na adresata. To moze jeszcze pojdz do jakiejs spoldzielni i powiedz, ze chcesz przejac jakies mieszkanie \ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Napisałem iż chciał bym przejąc ta domenę, a nie poprosiłem o kontakt z właścicielem. Chyba zaraz napisze 2 raz z prośbą o jakieś namiary na adresata.Nie używaj słowa 'przejąć', bo brzmi to tak, jakbyś chciał uzyskać tą domenę za darmo, a nie odkupić. no tak... pod warunkiem, ze wlasciciel 'zrezygnuje z domeny' - jezeli natomiast chodzi o szybsze 'przejecie' to tez jestem ciekaw czy jest mozliwosc uzyskania danych kontaktowych zdo wlasciciela domeny jezeli pod danym adresem www 'nic nie ma'Nie wiem jak jest w Home ale swojego czasu AZ przekazało mi maila zaadresowanego do 'właściciela domeny' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Jest kilka wyjść: - Odkupić od właściciela - Założyć opcję na domenę (jeśli aktualny właściciel jej nie opłaci będzie twoja) - Skorzystać z opcji łapaczy domen (jeśli nie będzie opłacona i spadnie do puli wolnych) - Jeśli zawiera znaki towarowe zastrzeżone przez Ciebie możesz zdecydować się na drogę sądową. To czy pod domeną coś jest nie ma zbyt dużego znaczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Nie kombinuj tylko napisz maila do Home.pl z prośbą o przekazanie wiadomości do właściciela domeny. Oczywiście w wiadomości tej napisz że jesteś zainteresowany odkupieniem domeny i poproś o odpowiedź w celu uzgodnienia ceny. PS. Przygotuj się też na to że dobre domeny nie kosztują 50 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Home odpisało mi iż nie poda mi danych kontaktowych. Mam napisać na dns.pl Tak też zrobiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 W dns.pl też nikt nie poda danych osobowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Nie żądaj danych osobowych, bo nikt Ci ich nie udostępni, przygotuj wiadomość do właściciela, i wyślij ją do rejestratora z prośbą o przekazanie wiadomości właścicielowi, jak będzie zainteresowany to się odezwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 ps. może lamerskie ale czy próbowałeś napisac tam maila ? admin@ administrator@ i różne takie kombinacje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 nie glupie Jest to jakies wyjscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 ps.może lamerskie ale czy próbowałeś napisac tam maila ? admin@ administrator@ i różne takie kombinacje ? Raczej root@, postmaster@ czy abuse@. Chociaż gwarancji, że ktoś w ogóle sprawdza te skrzynki, nie ma żadnych. nie glupie Jest to jakies wyjscie O ile istnieją jakiekolwiek rekordy dla tej domeny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 lepiej spróbować i się zawieść, niż nie próbować i się od razu poddać;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Ja czułbym się oburzony, jeśli ukryłem swoje dane w WHOIS, a potem rejestrator je upublicznia na wezwanie jakiegoś typka z neta Rejestrator to też nie druty telegraficzne, aby pośredniczyć w wymianie wiadomości. Skoro nabywca domeny nie życzy sobie kontaktu, to raczej go nie uzyskasz :] nawet jeśli nie używa tej domeny i stoi odłogiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach