mario1973 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Dostałem jeden serwis do przejrzenia, bo ciut za bardzo obciąża serwer. Tak na początku zwróciłem uwagę w phpmyadmin na zduplikowane indeksy : The following indexes appear to be equal and one of them should be removed: PRIMARY, cid Czy może to spowalniać pracę ? Mogę bezpiecznie usunąć ten niepotrzebny indeks ? M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2008 Czy może to spowalniać pracę ? Mogę bezpiecznie usunąć ten niepotrzebny indeks ? Nie / Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2008 Tylko, że jak jest założony index i unique to miej na uwadze, żeby zdjąć ten "słabszy" (czyli index), bo inaczej możesz spowolnić bazę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2008 Dzięki za odpowiedzi , pokasowałem te niepotrzebne i baza dalej działa....hehehe. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach