noodly 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 @marekxbx Powiedz mi co to znaczy procesor do 170% hehehe ....? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Moze 100% = jeden rdzen? , 170% to jeden i kawal drugiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2008 Bez sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2008 Panie noodly - właśnie, że z sensem. Trzeba się tylko zaznajomić ze sposobami ustawiania limitów w systemie wirtualizacji Xen. Na stronie Internetowej ma Pan specyfikacje serwerów. Dla przykładu posłużę się takim modelem procesora (żeby nie było - nie istnieje, jest fikcyjny i z pewnością nie jest w naszej sieci). Procesor XYZ Quad Core 1000 MHz Cały procesor to 400 % (wg. Xena) (bo 4 fizyczne procesory - rdzenie) 100 % - 1000 MHz 400 % - 4000 MHz Mając dostęp do zegara procesora z maksymalną prędkością do 170 % w tym konkretnym modelowym przypadku uzyskujemy 1700 MHz max. W taki sposób można wyjaśnić limitowanie czasu zegara procesora w Xenie Gdyby ktoś z Państwa miał jakieś pytania w tej kwestii serdecznie zapraszam na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2008 nie bierz w VPS4LESS.de, wpłaciłem im poprzez paypal eKartą z mBanku za najtańszego VPS. po tygodniu dopiero uznali to za oszustwo, wyslalem im potwierdzenie z ich stron jak i paypal i po tym już nic nie odpisali. żenada, niestety. chyba, że ktoś zamawiał konto i wszystko było ok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2008 Kiedyś korzystałem z ich usług i było wszystko ok - nie wiem jak to wygląda teraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2008 ja zamówilem konto 17 września, kłóciłem się z nimi do 3 października, nie dostalem konta, więc zlałem ich ciepłym moczem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
varez 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2008 Tak przy okazji, fajny nick do kogo to? @Active-Hosting - mj to nie pierwszy ktory oferowal cos ze swojej firmy tylko dlatego ze w moim poscie pisze VPS... :/ dostalem nawet na PM wiadomosci z ofertami nad vps4less sie ciut zastanawialem, ale na szczescie zrezygnowalem jak widze wlasnie ide do kumpla (nie mam konta w banku poki co xD), i kupuje na vpsrepublic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach