Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Dostałem takiego maila: Szanowni Państwo, W imieniu naszego mocodawcy, spółki Sony Poland sp. z o.o. wzywamy Państwa do zaprzestania naruszeń prawa i słusznych interesów naszego klienta. Proszę o uważne zapoznanie się z treścią załącznika i niezwłoczne zastosowanie się do jego treści. Z poważaniem, Marcin Kopka prawnik R.Olszewski, J.Tokarski i Wspólnicy Kancelaria Prawnicza Spółka Komandytowa Plac Dąbrowskiego 1, 00-057 Warszawa tel. + 48 22 333 71 15-18 fax. + 48 22 333 71 19 mkopka@kancelariaprawnicza.com.pl www.kancelariaprawnicza.com.pl Załącznik http://sony-board.pl/Wezwanie do zaprzestania naruszeń prawa.pdf Co mi mogą zrobić? Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Zapewnie chodzi o zastrzeżoną nazwę sony tak ? bo wezwanie się nie otwiera ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Dostałem takiego maila: Załącznik http://sony-board.pl/Wezwanie do zaprzestania naruszeń prawa.pdf Co mi mogą zrobić? Pzdr! Całkiem słusznie, że chcą Cie pozawać przecież wykorzystujesz ich znak towarowy bez ich zgody w logotypie forum. (...)bo wezwanie się nie otwiera ... Nie klikaj na link tylko skopiuj całość do przeglądarki aż do .pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Czyli co zmieniam logo i jest ok? PDF działa - wystarczy sopiować link Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 masz napisane jak byk że nazwa i logo w tym piśmie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Fakt, takt... Ciężko będzie się obronić... Może jakiś akronim słowa Sony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Dziwne aby takie sprawy e-mailem załatwiać. Ja dostałem pismo przedprocesowe odnośnie flagship'a na adres firmy a nie e-mail bo mogło to nawet do Ciebie nie dojść i co wtedy by zrobili ? nic. Zadzwoń tam i się dowiedz czy to faktycznie oni wysyłali i o co konkretnie chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 słonin-board.pl edit:// Szybko działają. Myślałem, że to jakieś duże forum z długim stażem na rynku a tu widzę świerzynka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Boss, wcześniej dostałem maila od amina konkurencyjnego forum, wydaje mi się że to zwykła 'świnia' z jego strony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Wysylajac do ciebie maila, daja ci szanse polubownego zalatwienia sprawy jak na moj gust Przepros, skasuj domene i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Zrób z SONY napis 30NY i po sprawie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Bell, a co z adresem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Zrób redirect/rewrite na 30NY-board.pl i też po sprawie... ( to 30 to liczba trzydzieści jakby co ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Tak tylko to się wiążę jednak ze zmianą adresy na dużo słabszy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Zarejestruj domenę, którą podsyłam Ci na mejla - jest wolna. Dogadaj się z nimi na jakiś okres przejściowy adresu i informuj mocno ludzi o przenosinach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Riess 29 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Jedno mi się nie zgadza. W tym dokumencie jest raz email na gmail, a raz na adres kancelarii. Chyba ich pracownicy powinni mieć firmowe adresy? Zaś jeśli to prawda, to myślę że jest to spowodowane tym, że twoje forum mniej ogarniętym ludziom może się wydawać oficjalnym Sony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Rafio czytaj uważnie... Nie wiesz jak wyglądają dokumenty? Gdzie adresat, a gdzie nadawca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Jedno mi się nie zgadza. W tym dokumencie jest raz email na gmail, a raz na adres kancelarii. Chyba ich pracownicy powinni mieć firmowe adresy? mi sie nie zgadza to co napisales... gmail jest administratora strony... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Ja bym ich zapytał od podstawę prawną. Heh firma ma reklamę (no nie zawsze ale to chyba główny zamysł )... ja bym się tam nie kłócił za free reklamę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 ja bym się raczej przyjrzał pieczątce.. wg. mnie wygląda jakby była robiona w paincie ;p tak. btw. przyjdzie scz lub alien to może coś więcej powiedzą na ten temat... Napisz też może na http://www.forum.prawnikow.pl to ci więcej na pewno podpowiedzą ) pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Napisałem na forum prawników org. Na razie adres zawiesiłem, jutro zadzwonię no nich i zapytam dokładnie co i jak. Jak Gmail.pl mógł się obronić to ja też dam rade. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Jarek ale czy masz az takie zyski z niej ze warto sie bawic w to wszystko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2008 Jarek ale czy masz az takie zyski z niej ze warto sie bawic w to wszystko? wiesz.. zależy jak sie na to patrzy... ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Tak przeglądając forum natrafiłem na to: http://www.forumorange.net/ To chyba nie jest oficjalne forum, i jak widać skoro istnieje to Orange się nie kłóci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Tak przeglądając forum natrafiłem na to:http://www.forumorange.net/ Nie będę pisał jakiego to modka z wht jest ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach