p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Mam zagadkę... Jakie dochody może przynosić domena zaparkowana na SEDO: - nazwa to słowo z amerykańskiej gwary / slangu (występuje w niewielu słownikach), - nazwa to błedny zapis (fonetycznie podobnego) słowa oznaczającego pewną cechę urody, - reklamy z kategorii diety i urody, - liczba odwiedzin w ciągu ostatnich 31 dni: ~80, - liczba wejść na stronę ze statystykami / opcją kupna: 2, - liczba odwołań w Google / Yahoo: 0, - 7-literowa domena w hierarchii .com. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 a co jest nagrodą ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 a co jest nagrodą ? To nie konkurs, tylko zagadka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Strzelam, miliony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 20 zł ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Eh, chyba źle się wyraziłem Chodzi mi o to, ile taka domena może zarabiać (szacunkowo, bazując na typie reklam i liczbie odwiedzin), ponieważ chce ją odkupić, a nie chciałbym zaoferować sumy, która: - jest mniejsza niż kilkuletnie dochody, - przekracza roczne dochody kilkaset razy Osobiście w tym nie siedzę, ale wiem, że parę osób na forum zajmuje się profesjonalnie 'parkowaniem'. Myślę, że z podanych informacji można oszacować ile taka domena może mniej-więcej zarabiać, a taka wiedza będzie dla mnie przydatna Mescam: Jak domena z ~80 odsłonami miesięcznie może zarabiać miliony na SEDO? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 [..]Mescam: Jak domena z ~80 odsłonami miesięcznie może zarabiać miliony na SEDO? Nie wiem, magia świąt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Mam zaparkowane 3 domeny na sedo - nie miałem co z nimi zrobić, więc tam poszły: miesięczny okres czasu - akurat wyniki z września: 1. Odsłony 6089, kliki 137 zarobek 11,36€ 2. Odsłony 8646, kliki 37, zarobek 0,37€ 3 - szkoda mówić Nie wiem czy są to złe czy dobre wyniki - po prostu domeny tam są Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Osobiście w tym nie siedzę, ale wiem, że parę osób na forum zajmuje się profesjonalnie 'parkowaniem'. Myślę, że z podanych informacji można oszacować ile taka domena może mniej-więcej zarabiać, a taka wiedza będzie dla mnie przydatna Mescam: Jak domena z ~80 odsłonami miesięcznie może zarabiać miliony na SEDO? Są są... i na pewno ktoś jak przeczyta to ci odpowie. Jak zapewne wiesz też ci tego tak nie powiedzą.. Czy te słowo nie jest zbyt popularne? podpytaj tez na di.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Nie wiem czy są to złe czy dobre wyniki - po prostu domeny tam są Dzięki Rozumiem, że ten zarobek to tylko dochód z września? Są są... i na pewno ktoś jak przeczyta to ci odpowie. Jak zapewne wiesz też ci tego tak nie powiedzą..E...? Czy te słowo nie jest zbyt popularne?Można nawet powiedzieć, że jest bardzo niepopularne podpytaj tez na di.pl Nie chcę rejestrować się tylko po to, żeby zdać jedno pytanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Dzięki Rozumiem, że ten zarobek to tylko dochód z września? Tak - za miesiąc wrzesień. Wiem, że można się pobawić w optymalizację i dobór tematyki, przez co można wyciągnąć parę centów więcej - ale jakoś nie mam do tego zbytnio czasu a raczej i chęci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Tak - za miesiąc wrzesień.OK, bo trochę mnie zmyliło 11,36 za 137 kliknięć vs 0,37 za 37 kliknięć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Nie chcę rejestrować się tylko po to, żeby zdać jedno pytanie lol.. tam najszybciej otrzymasz odp.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mehow Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 a co na temat tej domeny a raczej slowa kluczowego mowi ta wyszukiwarka na G???? ile masz wynikow i zobacz pierwsze top :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2008 a co na temat tej domeny a raczej slowa kluczowego mowi ta wyszukiwarka na G???? ile masz wynikow i zobacz pierwsze top :]~20k wyników,1-3 to odwołania do tych nielicznych słowników, w których to słowo występuje, 4-6 to odwołania do profili na różnych stronach (ktoś ma takiego nicka), w paru następnych występuje jako część nazwiska (von XXXXXX). Tak jak pisałem wcześniej, to słowo nie jest popularne. Domeny są zarejestrowane tylko w hierarchiach .com, .org i .de, w pozostałych domena jest wolna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 Sory że tak późno, o tuż dochody z sedo zależą głównie z optymalizacji keywordu do domeny im lepsze, dostosowane do tematyki domeny tym większa kasa za kliki. Ruch może ci przybliżyć alexa.com A na di można czytać bez zarejestrowania w specjalnym do tego dziale! Tak jak pisałem wcześniej, to słowo nie jest popularne. Domeny są zarejestrowane tylko w hierarchiach .com, .org i .de, w pozostałych domena jest wolna.No to raczej niebędzie miała dobrego zarobku.Jak domena z ~80 odsłonami miesięcznie może zarabiać miliony na SEDO?JA by było dzienie to może ale miesiąc, niewarto nawet jej pakować na sedo. PS: Oprucz sedo jest jeszcze namedrive.pl po polsku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2008 ...Nie przeczytałeś całego tematu, prawda? Zresztą sprawa już nieaktualna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach