Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Pomyślałem że coś nowego postawie No i mam do Was parę pytań, w jakiej technologii to zrobić. Ogólny zarys: Są 3 pola wyboru o ustalonej wartości, każde następne zależne od poprzedniego. Po wybraniu wciskamy generuj i dostajemy wynik. Dodatkowo ma być strona ze statystykami, najczyściej generowana fraza z tych 3 pól. Noµoze 3 najczęstsze. Ogólnie ma to być bardzo minimalistyczne, bez grafik itp. PHP5 albo na plikach tekstowych czy bazie danych? Może Ajaks? Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 PHP5, Ajax i SQL odpusc sobie prace na plikach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 A jak z obciążalnością? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 To zależy ile pętli for() i innych ustrojstw upchasz w swoich plikach PHP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 A jak z edycją i umieszczaniem danych w bazie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 A jak z edycją i umieszczaniem danych w bazie? Pytasz jak się dodaje rekordy do bazy przez php? Jak swego czasu programowałem w PHP to nie umieszczałem danych w pilach tekstowych Dodawanie wpisów do bazy MySQL zżera mniej zasobów niż: otwarcie pliku, edycja go, zapisanie pliku, zamknięcie pliku Najlepiej skorzystaj z AJAXa, powoli jest już używany na wszystkich lepszych stronach A przede wszystkim wygodniejszy dla osób korzystających ze strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2008 O tak. Zwłaszcza tych niewidomych czy bez JS (choć to oczywiście zależy od klienta docelowego). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2008 Klientem docelowym będzie admin jak i przeciętny Kowalski - nie obrażając nikogo Czyli dodatkowo muszę zbudować jakiś a'la panel admina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2008 Są 3 pola wyboru o ustalonej wartości, każde następne zależne od poprzedniego. Po wybraniu wciskamy generuj i dostajemy wynik.Dodatkowo ma być strona ze statystykami, najczyściej generowana fraza z tych 3 pól. Noµoze 3 najczęstsze. Klientem docelowym będzie admin jak i przeciętny Kowalski - nie obrażając nikogo Czyli dodatkowo muszę zbudować jakiś a'la panel admina? Może napisz coś więcej co to ma być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2008 Wole nie, nie chce wywoływać wilka z lasu i zobaczyć za chwile mój pomysł w necie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach