kris0210 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2007 Witam! Chciałem się dowiedzieć co sądzicie o firmie cjc.pl? Szukałem ale nie znalazłem żadnych konkretnych opinii. Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostingtalk.pl/opinie/dodaj_opinie/128-cjc-pl/ Profil firmy: http://www.webhostingtalk.pl/katalog/firma/128-cjc-pl/ Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostingtalk.pl/topic/34252-dyskusje-cjcpl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 layout ich strony z szablonu, w dodatki przesadzili z czcionka hosting mlody, ma raptem nie cale 2 miesiace, trudno powiedziec. inwestujesz w ciemno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 strona fajna, ale te ceny.. no i skrytka pocztowa w kontakcie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Ja mogę go polecić z czystym sumieniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koliber2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Oferta srednia (widzialem lepsze) ale na krzaka to nie wyglada;) a to ze skrypta w adresie - hmm, niekoniecznie musi to byc odrazu cos zlego:) Strona dosc czytelna i nie ma dziwnych "kwiatkow" Tez mozna polecic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 layout ich strony z szablonu, w dodatki przesadzili z czcionka hosting mlody, ma raptem nie cale 2 miesiace, trudno powiedziec. inwestujesz w ciemno Oj chyba nie widzidzisz opisu :-) Utrzymaliśmy się rok i nadal inwestujemy w sprzęt. A co do skrytki - załóż konto - dane sprzedawcy będą pełne. Pozdrawiam Paweł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Te 2 miesiace to ocenialem na podstawie uptime'u serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Te 2 miesiace to ocenialem na podstawie uptime'u serwera Hehe ciekawa wytyczna Strona in plus, zacheca, BTW gdzie to stoi bo nie mtr'owalem Edited: My traceroute [v0.69]omega (0.0.0.0)(tos=0x0 psize=64 bitpattern=0x00) Thu Feb 1 16:53:31 2007Keys: Help Display mode Restart statistics Order of fields quit Packets Pings Host Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev 9. hetzner-gw.ip.tiscali.net 0.0% 39 39.1 45.2 39.0 156.7 20.5 10. hos-bb1.juniper3.rz6.hetzner.de 0.0% 39 52.6 56.9 39.5 167.9 26.4 11. et.1.13.rs3k43.rz6.hetzner.de 0.0% 39 48.5 54.9 39.5 144.7 19.9 12. cjc.pl 0.0% 39 47.2 52.0 39.1 78.1 10.2 Dojczland Nie bylo pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Nie - istniejemy od końca stycznia 2006 - dla jednych mało , ale jest już jakaś gwarancja, ze nie znikniemy za 2 miesiące. Oferta skalkulowana tak, aby działalność była opłacalna - nie sztuka rozdawać konta za darmo i zaraz zniknąć. A strona nie jest oparta na szablonie - podstawą był skrypt zarządzana powiązany z panelem klienta z przerobioną stroną główną. Pozdrawiam Paweł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jatokor 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2007 Założyłem konto testowe i na razie mogę wyrazić pozytywną opinię. Bardzo dobry i szybki kontakt z administracją, szybkie ftp. Jak coś więcej zobaczę to może napiszę . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2007 moglby ktos jeszcze wypowiedziec sie w temacie cjc.pl? czy maja limity wielkosci bazy danych? pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kowal 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2008 co sądzicie o pośrednictwie cjc.pl w zakupie serwera dedykowanego w hetzner.de ? 1. po jakim czasie od wpłynięcia pieniędzy na konto serwer jest gotowy do odbioru 2. jak oceniacie pomoc techniczna i szybkość reakcji na jakieś problemy z serwerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2008 Witam! Ma ktoś może jakąś styczność z firmą cjc.pl? Oferta wygląda bardzo ciekawie Dostałem na miesiąc konto testowe więc potem opiszę wrażenia B) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2008 Mi tam nie działa DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2008 Hmmm, u mnie wszystko śmiga aż miło Chociaż na początku były problemy z phpMyAdmin'em. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2008 Mi tam nie działa DA Witam Pierwsze słyszę... Nie zdarzyło się nam, aby akurat DA nie działo. Był problem ale na serwerze testowym (Polska) z phpmyadminem (co zaraz zgłosił @szymo)- nie chciał współpracować - ale problem został zaraz naprawiony. Z tego co widzę @Matjas masz konto na głównym serwerze (Niemcy), więc na 100% nie jest to problem DA. Skontaktuj się proszę via PW lub email - zobaczymy co się tam dzieje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2009 Mogę prosić jakieś nowe opinie o cjc.pl?? Bo uptime 100,00 % robi wrażenie A co do ich strony............ pierwsze co mi wpadlo w oko to to że mają ikonke serwisu statystyki-stron.pl w ,,POLECAMY" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gnom 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2009 Firma świetna, naprawdę mogę ich polecić, mam tam od jakiegoś czasu serwer vps, pakiet 3 i pomimo wielu problemów jest ok, jedyny minus to słabe serwer. procesor 1ghz to nie dużo dla "bardziej wymagających", tak więc: kontakt: 10/10 jakość: 8/10 vpsy: 4/10 zwykłe serwy: 7/10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 Flock can't find the server at www.cjc.pl. Tylko ja tak mam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 Tylko ja tak mam ? Ja tak NIE mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 U mnie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BadY 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Flock can't find the server at www.cjc.pl. Tylko ja tak mam ? Nie, nie tylko Ty tak masz. Dzisiaj serwer leży od ~14 godzin i niestety to nie pierwsza taka kilkunastogodzinna awaria w tym miesiącu. Bywają też dziwne kilku godzinne braki dostępu np. domena http://example.com nie działa ale w formie http://www.example.com działa. BOK na maile nie raczy odpowiadać, o braku przeprosin czy rekompensaty za awarie już nie wspomnę. Niestety ale niska cena = niska jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Witam Ustosunkuję się do powyższego postu - w dniu dzisiejszym nastąpiła awaria serwera z polskiej lokalizacji (eFuturo) - pomimo niedzieli serwer został naprawiony i jest od dłuższego czasu online (usterka została usunięta)- co było przyczyną powyższego stanu ? Nie mamy odpowiedzi od eFuturo - myślę, że informację uzyskamy jutro. Do klientów , którzy napisali na adres biura wysłaliśmy informację o problemie (wraz z przeprosinami)po usunięciu usterki, do pozostałych, korzystających z BOK zaraz po otrzymaniu zgłoszenia- więc proszę nie zarzucać braku kontaktu. Po drugie, informacja o awarii jest zamieszczona w panelu klienta, a po trzecie nie możliwe, ze nie działała domena cjc.pl - jest ona umieszczona na innym serwerze... Prosiłbym o kontakt przedmówcę w celu wyjaśnienia nieścisłości. Przepraszam klientów za brak dostępu do usług na serwerze z lokalizacją w Polsce, wszelkie informacje i pytania proszę kierować poprzez BOK w panelu klienta. Pozdrawiam P.Czechowski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BadY 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Żeby nie było niedomówień: niedziałający serwer cjc: ns5.cjc.pl drugi identyczny wynik był dla serwera ns6, za wypowiedź N3T5kY nie mogę odpowiadać. Do klientów , którzy napisali na adres biura wysłaliśmy informację o problemie (wraz z przeprosinami)po usunięciu usterki, do pozostałych, korzystających z BOK zaraz po otrzymaniu zgłoszenia- więc proszę nie zarzucać braku kontaktu. W dniu 06-01-2010 (środa) o godzinie 10.10 wysłałem do Państwa email o następującej treści Od wczoraj mam problemy z dostępnością serwera, wczoraj problem występował tylko dla jednej domeny a dzisiaj nie działa żadna z zaparkowanych u Was domen. Komunikat jaki wyświetla przeglądarka to "Nie odnaleziono serwera", przez co strony moich klientów leżą. Nie działa też Wasze forum http://forum.cjc.pl/ 404 - not found i nie mogę zalogować się do panelu rozliczeniowego. Proszę o interwencję i informacje jak długo może potrwać awaria. Następny email z pytaniem co się dziej i jak długo to ma jeszcze potrwać wysłałem 06-01-2010 godz. 15:05, do dnia dzisiejszego (minęło 18 dni) nie otrzymałem odpowiedzi, w panelu klienta także nie ma informacji o awarii jak i jej przyczynie: screen dla zainteresowanych więc moim skromnym zdaniem mam prawo zarzucić brak kontaktu . Wszelkie czynności wyjaśniające jakie Państwo dziś podjęli nastąpiły dopiero po tym jak napisałem poprzedniego posta, w chwili gdy go pisałem w panelu klienta nie było żadnej informacji (nie posiadam screena ale następnym razem obiecuje zrobić żeby nie być gołosłownym) i obawiam się, że gdyby nie mój post na tym forum byłoby tak samo jak 6-go stycznia. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misiek28 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2010 Niedziela 7 marca kolejny pad serwera cjc.pl :/ w eFuturo Ehh co za firma, szkoda gadac, telefonow wcale nie odbieraja, zeby sie cos dowiedziec, nawet co swoim klientom mam powiedziec - kiedy cos ruszy. Pani Agata chyba pracownik odpisuje raz na jakis czas na e-mail, a do szefa P. Czechowskiego nie ma zadnego kontaktu. Styczen: 2 awarie - 6 styczen, 24 styczen Pirma jak firma, tylko zaplacisz kase, a pozniej zero pomocy i odzewu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach