Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 Witam chciałbym się dowiedzieć ile kosztowałaby konfiguracja serwera dedykowanego, która miała by zawierać: -serwer www -email -ftp -dns -serwer ventrilo chodziło by mi o najprostszą konfigurację bez optymalizacji itp. edit: w sumie nie wiem czy to można nazwać dedykiem;) jest to mój stary komp, który przez ssh obsługuje i tyle..staram się na nim "bawić" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 Jeżeli wszystko na default, to za 40 - 80zł moge to zrobić. Kontakt PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 Malas jak masz deba to apt-get i masz w kase na piwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 W sumie... nawet za 4pak mogę to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 edit: w sumie nie wiem czy to można nazwać dedykiem;) jest to mój stary komp, który przez ssh obsługuje i tyle..staram się na nim "bawić" Jak do zabawy to kup sobie jakąś książkę i "zrób to sam". Jak na coś poważniejszego to tylko sprawdzony admin, np. Marcin (bellerofont). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 W sumie jeśli dałoby rade to sama konfiguracja dns..bo z tym mam największe problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2008 W sumie jeśli dałoby rade to sama konfiguracja dns..bo z tym mam największe problemy. Masz stałe IP? Jeżeli tylko jedno, to nie stawiaj DNSa u siebie, jeżeli masz 2 IP, to też na Twoim miejscy skorzystałbym z panelu konfiguracji DNS u firmy, w której kupiłeś domenę. Nie masz takiego panelu? To skorzystaj z darmowego http://freedns.sgh.waw.pl/. Wystarczy taki wpis w strefie DNS: twojadomena.pl A IP.TWOJEGO.SERWERA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2008 Niech sobie postawi sobie u siebie primary DNS, a secondary np. w freedns.sgh.waw.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2008 W sumie... nawet za 4pak mogę to zrobić.Nie ma to jak poczucie własnej wartości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach