noodly 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Czesc:) Aktualnie hostuje sie w ovh ale w moim serwerze przestaje wyrabiac dysk. Rozwiazania ssd sa jeszcze dla mnie za drogie. Czy mozecie mi polecic serwer dedykowany o parametrach typu: Intel Core 2 Duo Min 4 gb ram Traffic do 1000gb I do tego szybki dysk Moj budżet miesięczny to okolo 500-600zl max Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Oj, jeśli rozwiązanie SSD jest dla Ciebie za drogie, to TYM BARDZIEJ rozwiązanie SAS będzie za drogie. W przypadku SAS, musisz doliczyć kontroler + kabelki, które kosztują dodatkowo nie licząc dysku minimum 700-800 zł. Gdzie w zbliżonej cenie, masz już dysk SSD Pytanie też jaka pojemność jest Ci potrzebna ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Wydaje mi sie ze w tej cenie jak sie postarasz (czyt. dogadasz) to dostaniesz maszyne z SSD, ale tak jak napisal Sebak zalezy jaki dysk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 A scsi ? Nie wiele max 40gb potrzebuje Czyli taki dysk scsi 73gb byl by bardzo spoko. Tak rozwiazania ssd w ovh odpadaja bo wyjdzie mi to +/- 12 tys rocznie a za to kupie dobry serwer i utrzymam w serwerowni w polsce. Nie wymagam wiele transferu max 300-400gb robie. Rozwazam jeszcze opcje podzialu 1 serwera na 2 1. apache 2. mysql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 @UP Napisz do Sebaka na PW cos napewno sie znajdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 sprostowanie. 2x 36gb w raid 1 starczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 Jeśli to jeden duży projekt (duży serwis/aplikacja) to może warto rozszerzyć infrastrukturę jak wspomniałeś na 2 maszyny? Będzie bezpieczniej na przyszłość. Co do dysków to trzeba się zastanowić czy nie wyrabia sam dysk, czy szyna, a może kontroler? Może wystarczy spojrzeć w konfigurację np. raid? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2008 sprostowanie. 2x 36gb w raid 1 starczy Mam wolny serwer IBM 3GB RAM, 2x74GB SCSI 15k 2 procesory Xeon 3,0Ghz Wolny byłby od 20 listopada, generalnie to miałem go sprzedać, ale może się do czegoś jeszcze przyda. Pracował jako bazodanowy, a ja właśnie kupiłem nowy i będę przenosił. Nie ma w nim niestety kontrolera sprzętowego RAID, więc trzeba ewentualnie postawić programowy. Pytanie co tam będziesz miał i jaki ruch to generuje (wykres dzienny). No i czy ceny które podałeś są netto/brutto ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2008 Jesli oferta nadal aktualna przeslij prosze na PW szczegóły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach