Webr.pl 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Witam dziś przenieśliśmy się do serwerowni efuturo, aby poprawić jakość naszych usług. Niestety w poprzedniej serwerowni (Livenet) napotkaliśmy szereg utrudnień, brak kontakt od strony serwerowni co skłoniło nas do przenosin. Mamy nadzieje, że to wpłynie na wzrost wydajności,poprawę jakości oraz jak najmniej przerw w działaniu serwera. Parametry nowego serwera Intel Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz Ram 2GB DDR II HDD 250GB SATA II Pozdrawiam Webr.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 i to się chwali oby tak dalej Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Nasze serwery znajdują się w Data Center w Sosnowcu Zapdejtujcie sobie zatem sajt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Zapdejtujcie sobie zatem sajt. hmm.. może zrobić livenet/efuturo ;p bo mi jeszcze wskazuje livenet (nawet po wyczyszczeniu dns'ow ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 traceroute to webr.pl (91.205.74.29), 30 hops max, 40 byte packets 1 atcom-gw-f0-0.MAN.atcom.net.pl (217.197.164.1) 0.256 ms 0.249 ms 0.487 ms 2 cdp-lim.wix.net.pl (195.85.195.2) 1.302 ms 1.295 ms 1.291 ms 3 r2-core-2-r1-lodz.crowley.pl (62.111.222.250) 5.198 ms 5.202 ms 5.197 ms 4 ip-85.128.46.18.static.crowley.pl (85.128.46.18) 5.194 ms 5.190 ms 5.186 ms 5 ip6-116.iwacom.net.pl (193.227.116.6) 5.457 ms 5.455 ms 5.991 ms 6 ip-91-205-74-29.iwacom.net.pl (91.205.74.29) 6.468 ms 6.042 ms 6.037 ms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 o to mi chodzi... nie każdemu się odświeżyły dns'y jeszcze;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Ram 2GB DDR II 2 GB RAM to ja mam w moim 2 letnim laptopie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 2 GB RAM to ja mam w moim 2 letnim laptopie tongue.gif Jeżeli tyle wystarcza to jaki jest sens pakować od razu 4 czy tam 8GB pamięci ram? Przecież to można zrobić w każdej chwili Odnośnie przenosin to dokonaliście dobrego wyboru . Będziecie zadowoleni Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 2 GB RAM to ja mam w moim 2 letnim laptopie tongue.gif To jest już szukanie czego kolwiek by można było się przyczepić. Jeśli ktoś nie potrzebuje więcej, jaki sens jest wrzucanie na siłę pamięci, którą w razie braku można powiększyć w ciągu 5 minut ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 ramu nigdy za wiele pozatym po co robic dodatkowy downtime ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Webr.pl 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 wszystko mamy pod kontrolą jeśli zabraknie ramu to ilość zostanie zwiększona. Pozdrawiam Webr.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Nie przesadzajmy, dołożenie ramu, trwa mniej więcej tyle, co zwykły restart maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Dla mnie błędem jest nie potrzebne pakowanie się w Core Duo, który w tych zastosowaniach ustępuje Athlonowi. Aż dziwie się, że Sebak nie zaproponował Athlona. ... fan amd and radeon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Nie ma to jak na silę wpychać komuś do głowy, że AMD jest dobre. Jak możesz to podziel się zemną jakimiś testami w których udowodnisz, że AMD jest lepsze w zastosowaniach hostingowych niż Intel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 ktoś kto mówi że ma lepszy laptop niż serwer za bardzo nie ma pojęcia o czym mówi, ja zaczynałem z athlonem i 1GB ramu i żyję, wszystko kwestia tego aby w odpowiednim czasie rozbudować infrastrukturę, czy amd jest lepsze od intela to pewnie znajdzie się tyle samo za i przeciw, ja stosuję amd ale właśnie wprowadzam sztuke intela, więc za jakiś czas będę mógł ocenić, przynajmniej w jakimś stopniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Najpierw nie pasuje ram, teraz procesor, co będzie kolejne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Zapewne dysk twardy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Intel Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHzRam 2GB DDR II HDD 250GB SATA II fajny do pracy biurowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Najpierw nie pasuje ram, teraz procesor, co będzie kolejne? a gdzie jest RAID ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mix111 62 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Po tych przenosinach dzieją się rożne rzeczy. NIe ma polowy funkcji. Wczorajsze posty przepadły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Teraz zauważyłem że dużo firm hostingowych właśnie wynosi się z livenetu czy ovh (o ile nie używają dużo transferu) i przechodzą do efuturo. Mam nadzieję że Sebak da radę i jakość usług nie spadnie bo teraz jest super ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Ten procesor jest po prostu słaby Z moich obserwacji wydajnościowo jest na podobnym poziomie co AMD o odpowiedniej częstotliwości. Jeśli chodzi o szybkość komunikacji z pamięcią, to użytkownik nie odczuwa zbyt wielkich różnic między pamięcią pracującą z częstotliwością 667Mhz, 800Mhz, 1066 Mhz. Sprawdzane z własnego doświadczenia i testów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 efuturo i efuturo Tak cenicie sobie ich że zastanawiam się czy by u nich dedyka nie brać zamiast w HE (Ojro...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 efuturo i efuturo Tak cenicie sobie ich że zastanawiam się czy by u nich dedyka nie brać zamiast w HE (Ojro...) Euro poszło bardzo w górę ;] - mam jedną maszynę u Sebastiana - jeszcze nie używaną (dziś jak skończone zostaną prace konfiguracyjne wypuszczę kila kont na test) - w każdym razie kontakt z efuturo bdb. Reszta "wyjdzie w praniu". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Bee, teraz doczytałem że transfer na najtańszym to 200 GB a nie 2000 GB miesiecznie... Ciut mało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach