NOWY29 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Witam zmuszony jestem zakupic serwer dedykowany. Mam zamiar na nim postawic serwer do cs:sourca (22s lotowy) + serwer teaf fortessa 2(22 slotowy) + serwer www (male wymogi z baza danych na 2 male fora) i pytanie jaka firma bedzie dobra ? Zalezy mi bardzo na cenie POdoba mi sie oferta ovh.pl, jezeli mozecie napisac opinie o ovh bede wdzieczny. Ale teraz najwazniejsze pytanie co do oprogramowania bo nie ukrywam jestem zerem czy Windows 2003 Server Standard bedize dobry ? i czy wplynie na wieksze zuzycie serwera ? Czy moze mam wybrac linuksa ? Tylko nie potrafie sie obslugiwac ssh WIec czy jest jakas dobra ksiazka dzieki ktorej bede mogl zarzadzac dedykiem i postawic serwery gier i www ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 ovh do cs się raczej nie nadaje, za duży ping. jeżeli jednak nie masz doświadczenia w zarządzaniu serwerem to musisz kupić albo serwer z administracją albo wynająć admina który Ci wszystko porobi, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NOWY29 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 ovh do cs się raczej nie nadaje, za duży ping. jeżeli jednak nie masz doświadczenia w zarządzaniu serwerem to musisz kupić albo serwer z administracją albo wynająć admina który Ci wszystko porobi, takie slabe pingi ? mysle ze do ustawienia znajde kogos tutaj na forum za pewna oplata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Tak słabe pingi bo to Francja w końcu..Może coś z Niemiec by się do csa jeszcze nadawało? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NOWY29 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 http://webh.pl/index.php?cmd=sdedic mzoe oferta Medium wystarczy na moje plany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 http://webh.pl/index.php?cmd=sdedic mzoe oferta Medium wystarczy na moje plany ? Za mało transferu... Najlepiej kupić coś w Niemczech- Hetzner.de, netdirect.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Cześć! Jeżeli szukasz dobrej oferty w Niemczech to zerknij na : http://najdmen.pl/index.php?adminpanel=planded&id=9 Osobiście ping do hetznera mam ~~ 30-31 ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NOWY29 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Cześć! Jeżeli szukasz dobrej oferty w Niemczech to zerknij na : http://najdmen.pl/index.php?adminpanel=planded&id=9 Osobiście ping do hetznera mam ~~ 30-31 ms. instalacja ponad 300 zl ale ladne parametry lecz odpada, a co powiecie o webh.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Siema! Jak pod gry, to bym Ci polecił livenet.pl Ceny też w miarę rozsądne Pozdor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Napisz do Sebaka z forum Moze cos ma do zaproponowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NOWY29 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 a w livenet.pl zeby postawic 3 serwery 20 slotowy kazdy tick 100 + www to jaka oferta bedzie dobra ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Warsik 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 jeżeli chodzi o WEBH.PL w 100% Polecam !! a livnet to i Ci starczy standard ten za 170 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Dzięki @matt za polecenie, ale nie jesteśmy zainteresowani sprzedażą maszyn przeznaczonych pod serwery gier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Żeby nie było na dedykach Webh.pl można stawiać serwery gier Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Żeby nie było na dedykach Webh.pl można stawiać serwery gier Pozdr. eee?? pewny jesteś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 jarek, Tak Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 eee?? pewny jesteś ? tongue.gif Tak, webh ma własną ofertę i własne zasady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 Webh o ile mnie pamięć nie myli to w livenecie stoi więc też można gry Ja bym wziął webh.pl jak bym był pewien że trasweru nie braknie, a transwer w dzisiejszych czasach ma swoją cenę Ale jak to ma być pod serwer CSa i jeszcze jakieś inne to z 500 giba ( ) będzie potrzebne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 szymo, całe szczęście mylisz się Serwery Webh.pl stoją w serwerowni eFuturo w Łodzi Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2008 W takiem razie poprawka ;P Pisz do webh po dedyka Jesli chcesz isc do livenet`u to uwazaj zebys sie nie uzaleznil od lekow na uspokojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach