krk151 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Witam kupiłem dedyka z licencją na DA i teraz pytanie co instalować pierwszy Panel DA czy apache, php,mysql ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Panel DA, reszty nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 No a co Panel ma konfigurować skoro nie będzie składników do konfiguracji? Mysql Apach2 Php Eaccelerator Posftix Reszta DA Patryk a czemu DA najpierw? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 no to co w końcu pierwsze, jest może jakiś poradnik ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 JarekMk: directadmin.com krk151: http://www.directadmin.com/install.html polecam zlecenie tego komuś, bo czysta instalacja nie będzie dobra dla produkcyjnej maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk151 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Zależy mi,żeby było koniecznie PHP 5.2.6 i MySQL 5.0.67 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 polecam zlecenie tego komuś, bo czysta instalacja nie będzie dobra dla produkcyjnej maszyny. Mogę prosić o szczegóły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Z tego co wiem to instalując DA (poprzez ich skrypt) automatycznie instaluje się php,mysql,ftp itp.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Z tego co wiem to instalując DA (poprzez ich skrypt) automatycznie instaluje się php,mysql,ftp itp.. Dobrze wiesz, jednak directadmin nie zrobi tego 100% poprawnie. Dość często zdarza się, że po czystej instalacji nie wszystko funkcjonuje 100% poprawnie. Nie mówiąc już o odpowiedniej konfiguracji usług, które instaluje DirectAdmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Dość często zdarza się, że po czystej instalacji nie wszystko funkcjonuje 100% poprawnie. trzeba korzystać z systemów które wspiera i przystosować środowisko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 trzeba korzystać z systemów które wspiera i przystosować środowisko hehe :-)) Te błędy są związane z różnymi "custombuildami" a nie użyciem nie wspieranego systemu. Czy braku odpowiedniego środowiska do instalacji. Na instalowałem się już tyle razy DirectAdmina, że można powiedzieć "że znamy się jak dwa łyse konie". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Jak się przed nimi bronić? Czy ew. jak przygotować środowisko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Te błędy są związane z różnymi "custombuildami" a nie użyciem nie wspieranego systemu. W standardowej instalacji ? nie korzystając z opcji testowej jail? Jakie błędy były ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Różne... Zaczynając od błahostek: Zły chown dla /var/www/html w przypadku instalacji php jako cgi. Nie prawidłowo działający suPHP. Błędy ogólnie znane: exim wchodzący na port 80, "świetny" skrypt startowy MySQL. Większość jest bardzo prosta do naprawy, jednak chodzi o sam fakt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Szczerze to się nie spotkałem z takimi błędami. Choć przyznam, że z suPHP nie korzystam w DA. Zawsze po instalacji tego, dużo zmieniam więc może jakiś błędów nie widzę. Skrypt startowy do MySQL, ma działać i w sumie działa, choć ma tam chyba jakieś problemy. DA jest proste w instalacji, ale po niej należy "ogarnąć" konfiguracje i trochę dorzucić od siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Szczerze to się nie spotkałem z takimi błędami. Choć przyznam, że z suPHP nie korzystam w DA.Zawsze po instalacji tego, dużo zmieniam więc może jakiś błędów nie widzę. Skrypt startowy do MySQL, ma działać i w sumie działa, choć ma tam chyba jakieś problemy. DA jest proste w instalacji, ale po niej należy "ogarnąć" konfiguracje i trochę dorzucić od siebie. Jak najbardziej się z tym zgadzam ;-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 W sumie racja DA jest naprawdę łatwe bo nawet ja to zainstaluje i poprawię pare rzeczy w konfiguracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 No a co Panel ma konfigurować skoro nie będzie składników do konfiguracji? Mysql Apach2 Php Eaccelerator Posftix Reszta DA Patryk a czemu DA najpierw? Widać że nie instalowałeś nigdy DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 Widać że nie instalowałeś nigdy DA Dokładnie... Wszystko jest napisane w 'how-to' panelu DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 No nie instalowałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2008 No nie instalowałem Co to za nowa moda? Skoro nie wiesz jak pomóc to nie 'pomagaj'... Skoro nigdy nie instalowałeś DA (i najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia o tym jak to zrobić) to po co doradzasz innym w tym zakresie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach