webhostman_1 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2008 Witam czy ktos wie gdzie w Mysql 5 przechowywane sa dane zawarotsic tabel ? Bo jak pamietay w Mysql 4 w katalogu /data tworzyly sie katalogi z nazwa bazy danych oraz nastepujace pliki *.frm oraz *.MYD czyli definicje tabel(FRM) oraz ich zawartosc(MYD) . W mysql 5 nie moge sie doszykac plików MYD czy ktos zatem wie gdzie sa przechowywane dane tabel ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 24, 2008 Zobacz w configu, pliku startowym, bądź zmiennych serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2008 albo po prostu find / -name *.MYD Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2008 /home/mysql /var/lib/mysql /var/mysql /usr/local/mysql/var /mysql innych opcji chyba(?) nie widziałem u klientów na serwerach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2008 W przypadku Directadmina zawsze będzie to /usr/local/mysql/data/. Gdzie /usr/local/mysql/data - to Symlink. Najczęściej kieruje on do /home/mysql. Jednak różnie to bywa. Debian - etch/lenny/sid/experimental - /var/lib/mysql. Dokładną lokalizacje znajdziesz w konfiguracji MySQL lub w jego pliku startowym. Miłego dnia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webhostman_1 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2008 Panowie nie wiem jak jest na Linuxie ( nie sprawdzałem ) natomiast po zainstalowaniu Mysql 5 na Windowsie jako lokalny serwer nie mam tych plików , czy ktos wie czy w MY SQL 5 dalej sa pliki MYD czy poprostu mamy inne rozwiazanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach