mariucha 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Witam, na wstępie zaznaczam, że niejestem PRO w temacie serwerów dedykowanych, tym niemniej stałem się dzierzawcą jednego z takich serwerów. Nawet na moje laickie oko coś tu nie gra, prosze popatrzec na screen i powiedzieć, czy da sie coś z tym zrobić, warto naciskać hostera, czy też raczej zagończyć współpracę z tą firmą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Witam, na wstępie zaznaczam, że niejestem PRO w temacie serwerów dedykowanych, tym niemniej stałem się dzierzawcą jednego z takich serwerów. Nawet na moje laickie oko coś tu nie gra, prosze popatrzec na screen i powiedzieć, czy da sie coś z tym zrobić, warto naciskać hostera, czy też raczej zagończyć współpracę z tą firmą? powiedz gdzie wynająłeś ten serwer (USA?) i jaki jest dostawca internetu do Ciebie, pingi po 180 mogą być, timeout'y są jednak dziwne, ale wydaje mi się, że wina jest po Twojej stronie (Twojego ISP) sprawdź dostępność serwera z innego hosta i wysil się na opisanie problemu, bo nie każdemu chce się przeglądać screenshot'y Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariucha 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Tak jak wspomniałem omnibusem w dziedzinie serwerów nie jestem problem polega na tym, ze przy dwóch próbach wykonanych jedna po drugiej raz serwer gubi pakiety innym razem jest wszystko ok. Z kolei jak widac na screenach dla kazego adresu pingowane jest ip trzykrotnie co trwa w sumie ok 1-2 s i podczas tej próby raz ping jest 16 raz 65 potem znow 16 (w ciagu 1-2sekund). Przy nastepnej próbie spingowania tego samego adresu z kolei pingi sa nastepujace 65, 15, utracony pakiet. Problem jest o tyle dziwny, że jest to serwer umieszczony w polsce, podobnie jak firma hostująca też polska, a te pingi które opisuje są dla ip wirtualnej polski. Zatem panowie powiedzcie, czy wskuram tu coś u hostera, czy raczej mu podziękować? Za 3 dni mija mi pierwszy miesiac dzierzawy na dedyku stoi serwer gry lineage i co tu duzo mowic 200+online i laguje. Toteż proszę o wasze sugestie jak sprawę rozwiązać. Dziekuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariucha 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2008 To jak nikt mi nie powie o co e tm wszystkim chodzi i czy da sie z tym cos zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Październik 21, 2008 Podać adres ip serwera i sprawdzimy z kilku różnych łącz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariucha 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2008 91.204.160.30 - proszę bardzo IP i dziękuję za wszelką pomoc, wskazówki i ew. rozwiazania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2008 To IP nie odpowiada na ping (to pula livenetu ;f) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Październik 23, 2008 % This is the RIPE Whois query server #2.% The objects are in RPSL format. % % Rights restricted by copyright. % See http://www.ripe.net/db/copyright.html % Note: This output has been filtered. % To receive output for a database update, use the "-B" flag % Information related to '91.204.160.0 - 91.204.163.255' inetnum: 91.204.160.0 - 91.204.163.255 netname: LIVENET-PL descr: LiveNet.pl - Grzegorz Lyzwinski country: PL org: ORG-LNET2-RIPE admin-c: GL1476-RIPE tech-c: GL1476-RIPE tech-c: KUBA1-RIPE status: ASSIGNED PI mnt-by: RIPE-NCC-HM-PI-MNT mnt-lower: RIPE-NCC-HM-PI-MNT mnt-by: livenet-mnt mnt-by: INFO-TEL-MNT mnt-routes: livenet-mnt mnt-routes: INFO-TEL-MNT mnt-domains: livenet-mnt source: RIPE # Filtered organisation: ORG-LNET2-RIPE org-name: LiveNet.pl - Grzegorz Lyzwinski org-type: OTHER address: ul. A. Urbanowicz 19a/38 address: 41-200 Sosnowiec address: POLAND remarks: --- Office address: address: ul. Teatralna 9 address: 41-200 Sosnowiec address: POLAND mnt-ref: livenet-mnt mnt-ref: INFO-TEL-MNT mnt-by: livenet-mnt mnt-by: INFO-TEL-MNT source: RIPE # Filtered person: Grzegorz Lyzwinski address: Livnet Pl address: A.Urbanowicz 19a/38 address: 41-200 Sosnowiec address: Poland phone: +48 606 721 237 phone: +48 693 521 725 fax-no: +48 32 757 00 39 mnt-by: MNT-EXATEL nic-hdl: GL1476-RIPE source: RIPE # Filtered person: Jakub Jermak address: INFO-TEL address: ul. Luzycka 2b/38 address: 44-100 Gliwice address: Poland abuse-mailbox: abuse@info-tel.net mnt-by: INFO-TEL-MNT phone: +48 000000000 nic-hdl: KUBA1-RIPE source: RIPE # Filtered % Information related to '91.204.160.0/22AS47482' route: 91.204.160.0/22 descr: LIVENET-PL origin: AS47482 mnt-by: INFO-TEL-MNT mnt-by: livenet-mnt source: RIPE # Filtered Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2008 (to pula livenetu ;f) No przecież pisałem xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach