Orish 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Jaki proponujecie hosting pod pliki do downloadu? Interesująca mnie pojemność zaczyna się gdzieś od 20 GB, ale nie pogardzę czymś znacznie większym. Nie przewiduje, żeby ten download cieszył się jakąś superdużą popularnością, więc transferu nie musi być bardzo dużo, myślę, że 100-200 GB/mc spokojnie wystarczy. Czy jakiś zagraniczny hosting byłby dobrym rozwiązaniem, czy lepiej szukać w Polsce? Pierwszy raz tworzę download, więc nie jestem dobrze zorientowany, na co zwracać uwagę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 yyy... ile miesięcznie/rocznie jesteś w stanie przeznaczyć? jakby nie patrzeć 100-200 GB miesięcznie jest sporo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Jaki proponujecie hosting pod pliki do downloadu? Interesująca mnie pojemność zaczyna się gdzieś od 20 GB, ale nie pogardzę czymś znacznie większym. Nie przewiduje, żeby ten download cieszył się jakąś superdużą popularnością, więc transferu nie musi być bardzo dużo, myślę, że 100-200 GB/mc spokojnie wystarczy. Czy jakiś zagraniczny hosting byłby dobrym rozwiązaniem, czy lepiej szukać w Polsce? Pierwszy raz tworzę download, więc nie jestem dobrze zorientowany, na co zwracać uwagę 100-200 GB na shared hostingu ? Hmmmm może dedyk lub VPS ?? Shared z takimi parametrami będzie i tak dosyć drogi ... Zobacz te serwery 1/4 na dhosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Orish 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Być może trochę zawyżyłem swoje wymagania co do transferu. Trudno mi jest teraz go oszacować. Wiem tylko, że na pewno nie będzie problemów z tym, że łącze będzie obciążone, bo w jednym momencie pliki będzie pobierać jedna, góra dwie osoby, natomiast jeszcze nie wiem dokładnie, jakiej wielkości będą to pliki i stąd moja niepewność co do transferu. Najbardziej chciałbym się dowiedzieć, na jakie parametry zwracać uwagę w porównaniu do zwykłych serwerów pod www, bo wtedy mógłbym sam zweryfikować swoje wymagania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciejr2 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 http://xxl-web.com/fileserver/index.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Młody~ 0 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Zobacz tez superhost.pl, konto bez limitów 400zł rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Hosting pod download NIE musi mieć dobrych pingów. Wystarczy dobre łącze i stabilność - czyt. DE, UK, US. Sprawdź sobie chocieżby host9 - z opisu BOSSa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2008 Popieram H9 A jako druga z opcji XXL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach