serberto 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Witam wszystkich, Mam swierzo zakupionego dedyka, system juz prawie skonfigurowany i pora zajac sie backupem. Przejrzalem ten dzila jednak nie znalazlem jakiejs generalnej odpowiedzi. Posiadam DA z control paneli oraz mam mozliwosc robienia backupu na ftp (native od firmy hostingowej) Chcialbym backupowac wszystkie bazy danych, katalogi stron oraz konfiguracje linuxa (ubuntu) by w razie problemow z osem reinstalnac linuxa wgrac konfiguracje i odpalic restore. Co radzicie uzyc native DA? zewnetrzne skrypty jak np dumper czy mybackupadmin etc. Generalnie chodzi mi o jakas strategie backupowania bazujac na waszym doswiadczeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 17, 2008 Hmm z directadmin nie miałem do czynienia, bardziej z cPanel gdzie powstają dziwne błędy np nie odtwarza użytkowników MySQL lub nie przydziela ich do baz. Pozatym... problemow z osem reinstalacja linuxa I jak sądzę na po obecności directadmina "hosting"? Hmm jedno z drugim się wyklucza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach