Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 Witam, ClientExec / WHMCS który system zarządzania polecacie i dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 WHMCS używam od roku. Jestem z niego bardzo zadowolony. Można go bardzo łatwo przystosować pod polskie realia (płatności itp) Wszystko jest w nim przejrzyste i intuicyjne. Używałem wcześniej WHM Auto Pilot, ale nie polecam go nikomu. Plusy WHMCS: - polskie płatości - duża liczna modułów do obsługi paneli serwerowych i skryptów - duża liczba modułów do większości większych rejestratorów domen (niestety brak pl) - Gotowe integracje z np. Kayako Minusy: - licencje kupiłem od resellera. Niestety teraz przez to mam kilka utrudnień ze strony WHMCS'a np. przy skorzystaniu z ich promocji na konta w Directi i Enom (konta reseller bez wymaganej wpłaty depozytu) gdyż taka opcja jest tylko dla tych którzy kupili licencje bezpośrednio od WHMCS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 Też polecam WHMCS Dobre nie tylko do hostingu, opłaca się nawet do celów prywatnych jako przenośna baza danych itp, bardzo konfigurowalne style jak np tu: netmark.pl Plusem też jest możliwość pisania własnych. PS Boss otwierasz hostinG ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach