Enno 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Witam serdecznie, wpadliśmy na pomysł przeprowadzenia warsztatów w Łodzi. Tematem przewodnim byłaby administracja oraz zarządzanie serwerem VPS opartym na panelu DirectAdmin / LxAdmin od podstaw. Oczywiście temat byłby 'głębszy', czyli kontrola obciążenia, bezpieczeństwo, optymalizacja itp. Warsztaty planujemy na połowę grudnia, jednak dokładna data jak i miejsce nie są dokładnie znane. Prawdopodobnie wynajmiemy dwie sale komputerowe w którejś z Łódzkich szkół. Będzie to okazja dla osób początkujących, oraz nie tylko, na poznanie podstawowych oraz bardziej zaawansowanych 'sztuk' administracji, ciekawych porad oraz wiele, wiele więcej. Dla każdego uczestnika przewidujemy darmowy serwer VPS. Wstępnie szacujemy że wejście na warsztat wyniosłoby maksymalnie 15zł (cena za dwa dni), choć wszystko jeszcze zależy ile osób będzie zainteresowanych. Szczegóły niebawem. Szukamy osób chętnych do przeprowadzenia wykładów z dziedzin w których się specjalizują. Tak więc jeżeli znajdzie się osoba zainteresowana współpracą z nami w czasie tych warsztatów, mowa tu o administratorach / programistach, proszę się ze mną kontaktować bezpośrednio - m.kopstry@enno.pl. Serdecznie pozdrawiam, Marcin Kopstry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Szkoda że tak daleko ode mnie... Pomyśl o wideo relacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Enno 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Bardzo możliwe że coś takiego będzie. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Super, czekam na więcej informacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Hmm, temat godny uwagi, czekam na jakieś większe info... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 dobry pomysl. jesli termin okaze sie sensowny bardzo chetnie przyjade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Wielka szkoda wielka..pół polski mam więc odpada:/ pomysł świetny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 hmm moglbym pogadac z profesorami z ktorymi mam informatyke (SWSPIZ.PL) i moze zgodzili by sie na jakis wykladzik czy cus hmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Heh, ja mam więcej niż pół kraju ale myśle że warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Temat ciekawy. Sam bym mógł podesłać Ci 5 osób na tę chwilę (z Łodzi). Dużo będzie zależeć od zaplecza (sale/sprzęt/wykładowcy). W Łodzi jest sporo miejsc w których znajdziesz wyposażone w sprzęt komputerowy sale, wszystko zależy tylko od środków na to przeznaczonych oraz ilości chętnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Heh, sam myślę że sam bym jednak nie przyjechał. Ile by trwały dziennie te warsztaty, rozumiem że przez dwa dni ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 zainteresowany wkoncu cos w Lodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 wszedzie tylko nie we wrocławiu nie mieszkam w nim ale latwiej mi dojechac do wro niz łdz 400km Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 Hmm, ciutek napaliłem sie na te warsztaty, jakieś info ?? Ja jadę na 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 ja czekam na jakas liste tematow , poziom poczatkujacy niezbyt mi odpowiada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
c_tom 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 super pomysł ! jeżeli będzie jak piszesz a wszystko przekazywane językiem dla początkujących to podnieś cene i startuj w listopadzie - ja się pisze ps. to się nazywa chłyt marketingowy na sprzedaż swoich produktów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 ps. to się nazywa chłyt marketingowy na sprzedaż swoich produktów Swietna inicjatywa, ale i faktycznie świetny chwyt marketingowy Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Może i chłyt ale inicjatywa bardzo pożyteczna. To ja proponuje zrobić liste chętnych/ zainteresowanych i może enno przedstawi głębsze propozycje ów warsztatów, znaczy co i jak punkt po punkcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Każda próba edukacji internautów czy innego środowiska powinna być chwalona, a już na pewno jak jest "świadczona" za free, zawsze jakieś firmy mają patronat nad spotkaniami/wykładami więc również wiązać się to będzie z jakimś sposobem reklamy. Enno gratuluję i życzę udanego spotkania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Ale to chyba dobrze że ktoś chce innym ludziom pomóc i ich nauczyć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 A czy ktoś mówi, że nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
c_tom 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Może i chłyt ale inicjatywa bardzo pożyteczna. ja pisząc , że jest to "chłyt marketingowy" miałem na mysli pozytywne znaczenie tego wyrażenia ... mam nadzieję , że ta inicjatywa zapoczątkuje jakiś cykl takich warsztatów To ja proponuje zrobić liste chętnych/ zainteresowanych i może enno przedstawi głębsze propozycje ów warsztatów jak najbardziej jestem "za" - przynajmniej kolega Marcin będzie wiedział na czym stoi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 To ja proponuje zrobić liste chętnych/ zainteresowanych i może enno przedstawi głębsze propozycje ów warsztatów, znaczy co i jak punkt po punkcie To chyba powinno iść w przeciwnym kierunku... Najpierw agenda, potem lista uczestników Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Ja tam jade, chyba że coś losowego wypadnie.... Ino my to Gadu Gadu a kolega ENNO milczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
c_tom 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2008 Ino my to Gadu Gadu a kolega ENNO milczy zważywszy na fakt , że "kolega" ENNO się raczej nie odezwie w temacie tego projektu to może ktoś pociągnie temat ?? kit z tymi paroma złociszami ale tych warsztatów to naprawdę żałuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach