marczak 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 Witam, mam takie pytanie, czy w ISPCP mogłbym ograniczyc obciążenie konta oraz mysql dla danego konta ?? chodzi mi o to, żeby jak jedna osoba posiadająca u mnie na serwerze konto będzie za bardzo obciążała serwer, to np chmod na htdocs sie zmieni na 000 i dopiero jak obciążenie się zmniejszy to odblokuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
realizer 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Witam, mam takie pytanie, czy w ISPCP mogłbym ograniczyc obciążenie konta oraz mysql dla danego konta ?? Nie. chodzi mi o to, żeby jak jedna osoba posiadająca u mnie na serwerze konto będzie za bardzo obciążała serwer, to np chmod na htdocs sie zmieni na 000 i dopiero jak obciążenie się zmniejszy to odblokuje. pisz swój bash script. A w ogóle możesz smiało pytać na ich forum , oni tam są przyjaźni i się cieszą jak ktoś napisze ;-) I widziałem, że tu ktoś z tego forum w stopce ma linka do hostingu na którym postawił ISPcp produkcyjnie, więc na pewno przez to o co pytasz już przechodził. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Tak możesz. Potrzebujesz php działającego z wrapperem (suexec lub suphp). Następnie możesz limitować to np. za pomocą ulimit. :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
realizer 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Tak możesz. Ale przecież panelem tego nie sklika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 nie chodzi mi o to, żebym przez Panel tym zarządzał. Poprostu chce ustawić ograniczenie dla konta www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
realizer 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Może to Cię zainspiruje. Domyślnie masz /var/www/virtual/domenausera.tld/htdocs/ i w nim pliki strony a co jak obciąza sqla "alias domeny" - dodatkowe domeny ktore ktoś sobie podpiął ? One juz są w /var/www/virtual/domenausera.tld/aliasdomeny-innadomena.tld/htdocs/ Poza tym nie gadam z Tobą jak chcesz blokować (chmod) dostęp do nie Twoich danych. Wrzucenie htaccess chyba by było dojrzalszym i humanitarniejszym rozwiązaniem. Kolejna sprawa. Jak juz bedziesz wiedział jaka baza ma takie dobre wzięcie - jak dojdziesz z którego katalogu są do niej zapytania ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Bazy w sensowny sposób nie po limituje, chyba że nada bazą limit na ilość zapytań. Ale nie da się tego zrobić w sposób % względem zużycia CPU. Zaś jednak obciążenie interpretatora php da się zmierzyć, a nawet limitować.. I podpowiedziałem Ci już jak to zrobić. Potrzebujesz php działającego w fcgi/cgi z workerem suexec/suphp. Procesy będą wtedy uruchamiane z UID danego użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach