nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2008 cześć, poszukuje hostingu FTP - miejsce 10gb i transfer jak największy - serwer może być w USA, CA, AU, TH, HK, IN - ważne, żeby strona była po angielsku i płatnośc w dolarach amerykańskich, australijskich, kanadyjskich. Ping nie gra roli, przy takich kontach, ważne, żeby ściagało z maksymalną prędkością - preferowałbym Australie, Tajlandię bądź Kanade. Nie chce żadnego VPS, a jedynie zwykłe konto shared. Możliwość podpięcia jednej domeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2008 Zobacz H9 z mojej stopki. Mają realne transfery, nie żadne unlimited z przycięciem na pliki i ich wielkości/typy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2008 No właśnie, to zrobiłem. Jednak mi nie są potrzebne te duperele - maile, subdomeny, mysql - jak by ich nie było to by cena była mniejsza o wiele. Wystarczy 1 domena i do 10 kont FTP. Australia, Kanada, Tajlandia, Singapur - coś w azji, australii i oceanii lub też ameryka północna, oprócz stanów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2008 Przejrzyj File-Server. Może idź o krok dalej i pomyśl o profesjonalnym rozwiązaniu typu Amazon S3? Opis platformy masz np. tu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 XXL-WEB odpada, bo w niemczech mają serwer, a to ich skreśla, za duże koszta Amazon S3 - ciekawa oferta, za 10gb bym zapłacił 1,5$, za 8,5$ - nie rozumiem jedynie requestów, ile można odwołać używać na miesiąc, tak? A jakieś konta shared w azji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 ważne, żeby ściagało z maksymalną prędkością Btw, nie wiem czy z Chin czy Australii pociągniesz maksymalną prędkością łącza... zależy jakie łączę posiadasz Przykład: u mnie na speedteście w pl/de wyciągam +4Mbit a w z Australijskiego mirrora ledwie 350Kbps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 Właściwie to teraz po speedtescie, nie ma żadnego sensu, najlepiej w takim razie w Kanadzie, bo w USA nie chce ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 ile tego transferu potrzebujesz miesięcznie ?? 100GB? i jaki budżet miesięczny/roczny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 Parezłotych miesięcznie 0-15zł no ze 100gb by sie przydalo ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 Parezłotych miesięcznie 0-15zł no ze 100gb by sie przydalo ;p no way... ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2008 http://surpasshosting.com/ - wiadomo, że overselling, ale jest mniejwiecej w tej cenie. To usa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 Ping nie gra roli, przy takich kontach, ważne, żeby ściagało z maksymalną prędkością - preferowałbym Australie, Tajlandię bądź Kanade.To się zdecyduj... 'Ping' jest zależny od opóźnienia, tak samo jak maksymalna prędkość pojedynczego flow'a pomiędzy dwoma punktami. Jeżeli myślisz, że jesteś w stanie przesyłać coś pomiędzy Polską a Australią z prędkością >200kB/s, to jesteś w błędzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2008 OK, Kanada najlepiej, żeby była. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
masteron 6 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 @nfq trochę niezdecydowany jesteś, bo tak i już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Kanada najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 iWeb? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 O, bardzo fajna oferta. Jak z przycinaniem łącz? Nie ma ograniczeń np do 95kb/s? (download, upload) jak jest w surpasshosting... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Jak z przycinaniem łącz? Nie ma ograniczeń np do 95kb/s? (download, upload) jak jest w surpasshosting...Nie wiem, nie korzystam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach