xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Jak w temacie - istnieje jakaś możliwość zrobienia tak, iż np. mam ip 123.123.123.123 i jest on przypisany pod serwer numer 1, i np. gdy ktoś chce skorzystać z usługi pod portem np. 667 (123.123.123.123:667) to odpowiada usługa na serwerze 2 (który rzecz jasna ma swoje IP)? Mam nadzieje iż się jasno wyraziłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Enno 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Tak nie, musisz przybindować port do drugiego IP. Ewentualnie iptables. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 A routing portów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Coś takiego iptables -t nat -A PREROUTING --dport 667 -i ethx -j DNAT --to xxx.xxx.xxx.xxx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Można postawić przecież tunel albo jakieś proxy. [edit] spóźniłem się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Słuchajcie, to ma być jak najprostsze i najszybsze bez żadnych zacinek, bo rzecz jasna to ma być pod serwer gry, tona małych pakietów udp Czyli które proponujecie, to z iptables ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Czyli które proponujecie, to z iptables ? Tak, iptables będzie najszybsze. Ale jak chcesz mieć pewność to za pół lizaka mogę przeprowadzić kompleksowe testy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 chupachups może być ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2008 Dobra, dzięki wszystkim, idę dodawać regułke do iptables i jedziemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 Weź pod uwagę, że to będzie generowało podwójny transfer (jeśli masz limitowany transfer również wewnątrz jednego DC rozważ czy Ci się opłaca). Zwiększy się też czas przesyłania pakietów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2008 To trochę inaczej działa. To miało [i ma nadal ;] ] na celu tylko to, aby działało sprawdzanie statusu serwera - gdy gracz się łączy ze starym IP, plugin amxmodx przekierowuje go na nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach